Diyarbakırlı Ünlü 'Filozof Ramazan' Akıl Hastanesine Yatırıldı: Ramazan Böçkün Sosyal Medyanın Gündeminde

Diyarbakır'da Ulu Camii'nde gönüllü olarak yıllardır dini sohbetler yapan ve yöre halkı tarafından tanınan Ramazan Böçkün akıl hastanesine yatırıldı.  

2016'da hakkında yapılan bir şikayetin sonuçlanması neticesinde 'Diyarbakırlı Filozof Ramazan' olarak bilinen Ramazan Böçkün'ün akıl hastanesine yatırılmasına karar verildi.

Davanın sonuçlanması ile birlikte 'deli olmadığını' söyleyen Ramazan Böçkün Bölge Mahkemesi'ne itiraz başvurusunu yaptı. Böçkün polisler tarafından alınarak Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde Psikiyatri bölümüne yatırıldı.

Böçkün hakkında çıkarılan karar sonrasında Twitter'da 160 bini aşkın tweet atıldı.

Ülkenin sosyal medya gündeminde ilk sırayı alan Ramazan Böçkün aynı zamanda Google'da da en çok aranılan isimler arasına girdi. 

43 yaşında çevresince 'Ramazan Hoca' olarak bilinen Böçkün uzun süredir Ulu Camii'de bulunuyordu.

Böçkün hakkında hazırlanan bir video da bugün en çok konuşulanlar arasına girdi.

Böçkün daha önce yaşanan olaylara ilişkin şu açıklamaları kullanmıştı: 'Misyonerler, her tarafta İslam'a karşı faaliyet yapıyorlar. Para karşılığı insanları Hristiyan yapmaya kalkıyorlar. Bunlar görmezlikten geliniyor. Ben kimseden zorla İslam'ı kabul etmelerini istemiyorum. Öneri sunuyorum. Ben onlara yumuşak bir dille buranın Camii ve Harem-i Şerif olduğunu anlatıyorum. Edeple gelen lütufla gider.”

Videoyu hemen aşağıda bulabilirsiniz.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
YORUMLAR
25.05.2020

Dört sene sonra sonuçlanan ve akıl hastanesine yatırılmasına sebep olan şikayet neymiş? Örneğin hastaneye yatırılması gerektiği halde yatırılmayan, bu yüzden kendine ya da başkasına zarar veren kişilerden daha öncelikli olmasına ne sebep olmuş?

25.05.2020

Ben diyarbakirdayim taniyorumda kendsini.yok bilmem taciz etmis laf atmis yalan dolan inanmayin. iste sizler boylesiniz tanimadan etmenden iftira Atiyor sucluyorsunuz.yok bilmem filozufmus hahaha diyorsunuz.sizler onun kadar kitap okusaydiniz onun okudugu kitaplari okusaydiniz akiliniz dururdu.gelipte burda ergen ergen yorumlarda bulunmayin.(D.Ü cografya ogrt. 3.snf)

Pasif Kullanıcı
26.05.2020

Sana bu Türkçe ile coğrafya öğretmenliği kazandıran eğitim sisteminin Allah belasını versin. Keşke sen de onun kadar kitap okusaydın. O zaman başkalarınınki yerine kendininkiyle övünebileceğin bir aklın olurdu belki

25.05.2020

Filozof mu!? Atma Ziya!

TÜM YORUMLARI OKU (10)