Diyarbakır'ın Sur İlçesindeki 9 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 9 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Diyarbakır'ın 11 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde, yasak kapsamını dün gece genişletmişti. İlçenin Sur içinde kalan son 4 mahallesinde de sokağa çıkma yasağının uygulanmaya başlamasından sonra tüm ilçeye sokağa çıkma yasağı gelmişti.

Diyarbakır’'ın Sur ilçesinde 27 Ocak tarihinde yasak ilan edilen Abdaldede, Ali Paşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile dün gece ilan edilen Camikebir, Caminebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallerinde sokağa çıkma yasağı bugün saat 10.00 itibariyle kaldırıldı..

Valilik'ten yapılan açıklama şöyle:

İlçemiz Sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir.

Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına 27.01.2016 tarihinde ilan edilen ilçemiz Suriçi’nde bulunan Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp Mahallelerini kapsayan ve yine 02/02/2016 tarihinde ilan edilen Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet Mahallelerini kapsayan sokağa çıkma yasağı 03.02.2016 tarihi Çarşamba günü saat 10:00 itibari ile kaldırılmıştır.

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Hülya Avşar'a Evlenmek İstediğini Söyleyen Murat Boz "Artık Tahammülüm Yok" İtirafıyla Gündem Oldu
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.02.2016

buna temizlik diyen şerefsizlerin 200 sivil (çocuk, yaşlı, hamile unutmadık unutmayacağız) için verecekleri tek bir cevap bile yok şereflice bir cevap! şerefsizsiniz. işte insanlar örgütlere bel bağlayınca neden diye soruyorsunuz. size ırz, namus, ev, bark, mahalle, şehir mi teslim edilir? siz mi koruyacaksınız kürtleri? de sixtirin lan. asıl hain sizsiniz. bunlara ağlamayan kürtler ise sizden daha da şrefsiz. hükümet gezide hani yalancıydı lan? hani polis kötüydü? doğu'ya gidince iyi mi oldu sanıyorsunuz? sizin şerefiniz, ancak siz zarar gördüğünüz sürece var. itiraf edin sevmiyorsunuz kürtleri. o zaman ağlayacaksanız oynamayacaksınız bu oyunları!

Pasif Kullanıcı
03.02.2016

şuna küfretmeden önce sen şerefsiz, bir başka kaynaklardan haberlere bak. bir insanların çekip yüklediği şeylere bak. sen zaten körsün, bu medya seni daha da kör yapıyor. anlamasan da olur, bunları kürt kardeşlerim için yazıyorum. sırf kendilerini sevdirmek için aslen ırkçı olanlardan yana oluyorlar. oysa siz zaten onları sevmiyorsunuz bunun farkında değil kürt kardeşlerim. hayatında kürt görmemişler kürtleri seviyoruz pkk kalleştir diyor. fakat bu zihniyetin üretebildiği tek düşünce pkk'nın oluşumuna karşı, şudur: "pkk'yi amerika yarattı". dağda gönüllü olarak ölümü göze alanları da mı abd gönderdi? artık bazı şeyleri sorgulamanızın vakti geldi. iki taraftan insanlar ölüyor. milyonlarca kürt asker var. tek argümanınız kürtler kaçak kullanıyor vergi vermiyor. bu kadar sığsınız. oysa fabrikaların kaçak elektriklerin %78'ini kullandığını bilmiyorsunuz, cahilsiniz. var mı başka argümanınız? kürtlerden nefret ettiğinizi itiraf edemeyecek kadar korkaksınız (kürtlerden nefret edenlere söylüyorum).

03.02.2016

Yok yok Irkçı olan siz değilsiniz, Irkçı olan evlerini bastığınız rahat nefes bile almasını istemediğiniz kürtler. En iyi Kürt ölü Kürttür diyen İnsanların Bir de müslüman olduğuna inanıyorsunuz ya acınacak hale geliyorsunuz. Olsun Bi zulum bir gün bitecek. Ve aynısı sizin başınıza gelecek . Unutma Zulme sessiz kalan dilsiz ŞEYTAN' dır.

03.02.2016

sadece temizlik yapılıyor halkın huzur ve refahını bozan pkkdır şu bebekleri acımasızca katleden ,sokaklara hendek kazan gelmiş hala burada zulüm yapılıyor diyorsunuz,sen siktir git dağına çık senide temizleyelim

03.02.2016

9 mahallede temizlendi oç pkkyı hızlı bir şekilde silmeye devam

TÜM YORUMLARI OKU (12)