Diyarbakır'daki Sur Protestosunda Olaylar Çıktı

Fotoğraf: Twitter @kdevirucar

Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve bazı sivil toplum kuruluşları, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan olayları protesto etmek için bir araya geldi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bağlar ilçesindeki Koşuyolu parkındaki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan kalabalık grup, slogan attı. 

Burada marş okuyan grup daha sonra parkın dışında, Koşuyolu Caddesi’nde toplandı. Burada HDP milletvekillerinin konuşmalarının ardından grup slogan atarak yürüme başladı. Polis gruba uyarılarda bulundu. Ancak kalabalık, polisin uyarısını dikkate almadı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Grup, daha sonra polise taşlı ve havai fişekle saldırıda bulundu.

Güvenlik güçleri ise gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Şehrin ara sokaklarında göstericiler ile polis arasındaki gerginlik sürüyor.

CHA

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
27.02.2016

Ah ah askerim polisim bu kadar merhametli olmasa çıkabilir miydiniz siz o meydanlara hainler...Taş atana mermi atta bak nasıl dağılıyor itin çocukları.

27.02.2016

Zaten bunların bir örgütü var Osman adı da pkk o silahla karşılık veriyor zaten. Ama bu gibi olaylarda açıkça pkk sempatizanlığı yapılıyor. Polise taşla havai fişek atmak ne demek Adam gibi yürü sonra dağıl. Herhangi Bi Avrupa ülkesinde polise taş atınca direk vuruyor Adam. Bizde de vursunlar ki bir daha yapamasınlar. Yoksa böyle yaptıkça bunlara basit geliyo

27.02.2016

ne şerefsizsiniz yaa Allahım bzim ne günahımız vardı da böyle vatan haini şerefsizleeri bize musallat ettin

27.02.2016

Kürtler tarihlerinin zirvesini yaşıyor.Geleceğin Dubai'sini kuruyorlar.Bu bir gerçek.Onlarla anlaşmaktan başka bir şansınız yok.Aklınızı başınıza alın,mantıklı düşünün ve oturup anlaşın. Yoksa yüzyıllar boyunca her an her iki taraftan da ölenler olacak.Huzurlu olmak istiyorsanız oturup konuşun ve anlaşın.Çocuk değilsiniz.(Not: Bu yazımı anlamanız için IQ seviyenizin 146 ve üzeri olması gerekmektedir.)

27.02.2016

Senin kafaya nasıl ulaşıyoruz kardeş bir formulü var mı?

TÜM YORUMLARI OKU (11)