Diyarbakır'daki Saldırının Ardından HDP'lilere Operasyon: Belediye ve İlçe Başkanı Gözaltında

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında düzenlenen, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili, HDP İlçe Başkanı ve Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü gözaltına alındı. İlerleyen saatlerde hakkında yakalama kararı bulunan HDP'li Kulp Belediye Başkanı da gözaltına alındı. 

Kulp'un Ağaçkorur köyü mevkisinde odun toplamaya giden vatandaşların bulunduğu araca dün akşam saatlerinde el yapımı patlayıcıyla düzenlenen, 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan 10 kişiden 9'unun tedavisi sürüyor.

Diyarbakır'da Sivilleri Taşıyan Araca Terör Saldırısı: 7 Ölü, 10 Yaralı

4 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı

AA'da yer alan habere göre, saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, olay yerinde patlamadan kısa süre önce belediyeye ait aracın görüldüğü bilgisi üzerine 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

4 şüpheliden 3'ü gözaltında

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 4 şüpheliden HDP İlçe Başkanı A.K. ile HDP'li Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ş.A. gözaltına alındı.

İlerleyen saatlerde HDP'li Kulp Belediye Başkanı  M.F.T. de gözaltına alındı. Bir şüphelinin yakalanması için operasyon devam ediyor.

Popüler İçerikler

Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
YORUMLAR
13.09.2019

"HDP ayrı PKK ayrı" diye yırtınan sözde Atatürkçü kesim umarım artık kendine gelir. HDP DERHAL KAPATILMALIDIR. Türk demokrasisinde HDP diye bir partinin olması bile saçmalık.

13.09.2019

Sozde Atatürkçü kesim hdpyi ayakta tutmuyor iktidar sadece bu partiyi kapatabilir ama ona da yanasmiyor oylari dusecek diye. Senin sozde Ataturkculer dedigin diyor ki elinde kanit belge varsa kapat biz de karşıyız teröre. Ama hani nerede kapatmak icin atilan adim? Bu partiyi kapatma gucu olana yorum yazmayip gucu olmayana yazman da tam saçmalık al osman ocalanin trtye cikmasi özgürlük sayıldı! Sence sadece sozde atatürkçüler mi hdpyi pkkdan ayri tutuyor? Gucunuz cesaretiniz varsa sucluya yuklenin sucluya!

13.09.2019

Sayin Onedio ekibi Diyarbakirdaki annelerin cigligini neden burada goremiyoruz.Dogru duzgun birtane paylasiminiz yok .Baska konuslarda yaygarayi koparmak icin elinizden geleni yapiyorsunuz.

14.09.2019

eee ağa babalarını eleştirip musluklarını mı kapattırsınlar? kodumun pkk sempazitanları 😏

13.09.2019

Ben 1992-1993 yıllarında o bölgede askerliğimi yaparken pkk köyleri de basardı. Bugün mektupları okunan apo iti o yıllarda pkknın başındaydı. Köylerdeki katliamlara ne yazık ki çok tanık oldum. pkk asla Kürt halkının hamisi ve savunucusu olmamıştır. Basılan köyler ve yapılan katliamlarda bir çok Kürt vatandaşımız acımasızca öldürülmüştür. hdp bugün pkknın siyasi hali gibi bir konumdadır. Ancak parti kapatılırsa tutup başka isimle parti kurmalarının da önüne geçilmelidir. Bir acı gerçek ise gerek iktidar partisinde, gerekse muhalefette bulunan pkk sevicileridir. Bu insanların mutlaka ayıklanması gereklidir.

14.09.2019

parti kapatmak çözüm değildir hiç te olmamıştır.. partinin önemi, devlet ve idaresiyle sorunu olana dağa çıkmaktan başka alternatif olması açısından doğar.. yapılması gerekenin pkk ile intisak lıların ayıklanıp, zamanında hdp den gönderilen ve şahin kanattan olmayan kesimin temsile getirilmesidir die düşünüyorum.. ezelim bitirelim le ulaşılan sonuç ortadadır

TÜM YORUMLARI OKU (58)