Diyarbakır'da Polise Silahlı Saldırı: 1 Şehit

Diyarbakır Şehitlik semtinde polise uzun namlulu silahlarla çarpraz ateş açıldı. Bir polis şehit oldu, bir polis de yaralandı.

AA

AA'nın verdiği bilgiye göre Diyarbakır'ın bir trafik kazası ihbarı üzerine Şehitlik mahallesine giden polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polislerden biri hayatını kaybetti, yaralı polisin yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.

Olay yerinden ilk görüntüler

Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, geniş çaplı arama başlatılmış ve cadde her iki yönden trafiğe kapatılmış durumda.

Valilikten yapılan açıklamada, saldırıyı maskeli iki teröristin yakın mesafeden tabancayla gerçekleştirdiği bildirildi. 

Açıklamada, Şehitlik Caddesi 29. Sokak'ta belediye çöp aracının karıştığı trafik kazasıyla ilgili tutanak tutan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekibe saat 14.43'te saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Ara sokaktan çıkan ve ilk belirlemelere göre siyah tişörtlü 20-25 yaş grubunda bulunan maskeli 2 terörist tarafından yakın mesafeden tabancayla saldırı düzenlenmiştir. Silahlı saldırı neticesinde ekipte bulunan polis memurları Tansu Aydın kafasından, Ali Karahan ise ayak ve kasık bölgesinden yaralanmıştır. 

Hastaneye kaldırılan yaralı polis Tansu Aydın şehit olmuştur. Diğer yaralı personelimizin tedavisine devam edilmektedir.' 

AA ve DHA

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı