Diyarbakır'da Bombalı Araçla Saldırı: 7 Şehit

Diyarbakır otogarı yakınlarında, saat 17:00 civarında polis servisine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 polis şehit oldu, 13 polis memuru ile 14 sivil yaralandı. Bombalı aracı polis servisinin güzergahına koyan kişi güvenlik kameralarından tespit edildi. Polis her yerde görüntülerdeki kişiyi arıyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle terminal ve çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı, bazı araçlarda hasar meydana geldi.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiği belirtildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bölgedeki gazetecilerden Sertaç Kayar patlamanın zırhlı aracın geçişi sırasında gerçekleştiğini bildirdi.

Al Jazeera Türk'ün haberine göre görgü tanıkları patlamanın bombalı araç sebebiyle meydana geldiğini söyledi.

Doğan Haber Ajansı da özel harekat polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yol kenarındaki bomba yüklü aracın infilak ettirildiği bilgisini geçti.

7 şehit, 27 yaralı var

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'daki terör saldırısının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini, patlamada 7 polisin şehit olduğunu, 1'i ağır 13 polis ile 1'i ağır 14 sivilin yaralandığını belirtti.

Patlamanın polis servisinde yarattığı hasar

Bölgedeki olaylar nedeniyle polisleri taşıyan servis araçlarının da saldırı ihtimallerine karşı güçlendirildiği, pencerelerinin zırhla kapatıldığı belirtiliyor. 

Saldırı sonrası çekilen servis aracının fotoğrafı da kullanılan patlayıcının çok kuvvetli olduğunu gösteriyor.

Davutoğlu'nun ziyareti öncesi gerçekleşti

Saldırının Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır ziyaretinden bir gün önce gerçekleşmesi dikkat çekti.

Bombalı aracın polis güzergahına bırakılma anı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Polisleri taşıyan servisin güzergahına bombalı aracı koyan kişi çevredeki güvenlik kameralarından tespit edildi. Polis şimdi bu kişiyi arıyor.

Öte yandan saldırıda şehit olan polislerin kimlikleri Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Patlama anına ilişkin görüntüler

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Olay yerinden ilk kareler

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ajanslar

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
31.03.2016

Biraz aqresif gələ bilər sizə dediklərim ama bu yaşanan ağır hadisələrdən də çıxartdığım qənaət budur ki səsinizi çıxartmırsınız. Allah göstərməsin əgər bu tipli hadisələr Bakıda olmuş olsaydı millət ayağa qalxardı.Əsgər ölümlərinə qarşı keçirilən aksiyada yaşlısı, uşağı, qocası demədən hamı ayağa qalxdı. Bakıda diqqətsizliı ucbatından bina yandı millət ayaqlandı, Prezidentdən buna səbəb olan rüşvətxorları cəzalandırmasını istədi və yaxşı ya pis nail olduq da buna. ADNAda terror aktı oldu millət ayağa qalxdı. Əlbəttə, də biz də susuruq bir çox hallarda, bizdə də olur neqativ hallar ama artıq Türkiyədə yaşanan olayların susulmalı heç bir yanı yoxdur. Susmayın. Sosial şəbəkələrdən yazmaqla, qınamaqla heç nə həll olunmur. Yapışın boğazlarına, hakkınızı tələb edin. Dövlət xalqın təhlükəsizliyini təmin etməlidir. Susmayın. Qətiyən susmayın. Sizi zülmə alışdırmağa çalışırlar. Bügun hər həftə 1 bomba, sabah Suriyadakı kimi başınızdan güllələr yağdıracaqlar.

31.03.2016

Yöneticiler hain halk teröristlerle arkadaş olunca böyle oluyor. Toplanıyoruz vatan için konuşuyoruz Türk kelimesi gecti diye ırkçı olup tepki alıyoruz. Karşıt görüşler vatan için birlesemiyor ki, bu tüm siyasi görüşler için geçerli. Asıl sorun pkk değil milletin birliği, halk bir olsa hükümet gerçekten bitirmeye çalışsa yine biter. Bir yerden darbe vururken diğer tarafa bakmıyorlar.

31.03.2016

İnsanları çok güzel alıştırdınız teröre. Şu an haber kanalları açık hiçbir kanalda olay gösterilmiyor. Halkın %50'sinin umurunda bile olmuyor asker mi patlamış, polis mi patlamış, sivil halk mı patlamış! Çok sağ olun 'normalleştirdiniz' terörü. EMEĞİ GEÇEN HERKESİN ALLAH BELASINI VERSİN.

31.03.2016

Hâlâ HDPLİ belediyeler oldukça biz daha çok şehit veririz.

31.03.2016

hdpyi savunmuş gibi görünmek istemem ama hdpye ait olmayan belediyelerin durumu da ortada. hdpye değil de akpye bağlamak daha doğru olur bence daha çok şehit verme işini.

TÜM YORUMLARI OKU (54)