Diyarbakır Barosu, Gazeteci Fatih Altaylı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

 Diyarbakır'da kayyım yönetimindeki büyükşehir belediyesinin yapılacak yeni yola Şeyh Said Bulvarı adını vereceğini duyurmasının ardından çıkan tartışmaya gazeteci Fatih Altaylı da katıldı. 

Diyarbakır Barosu, Şeyh Said'e yönelik sert sözleri nedeniyle gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu. Baro, Altaylı'nın Şeyh Said'in anısına hakaret ettiği iddiasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Kendi programında konuşan gazeteci Fatih Altaylı, Şeyh Said’i işaret ederek, "Sözde yerli ve milli bir iktidarımız var. Türkiye’ye karşı İngilizlerle işbirliği yaparak daha Türkiye kuruluş aşamasındayken isyan etmiş, bu ülkeyi yıkmaya, bölmeye çalışmış bir haysiyetsiz, bir şerefsizin adını bir rezilin adını siz bir bulvara veriyorsunuz. Şeyh Sait İsyanı diye bir isyan var. Yani o zaman yarın bir bulvara Öcalan bulvarı adını verecek misiniz?" demişti.

Gazeteci Altaylı'nın bu konuşması sonrası Diyarbakır Barosu Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Duyuruda, "Şüpheli tarafından merhum Şeyh Said efendi hakkında, "haysiyetsiz", "şerefsiz" ve "rezil" gibi söylemlerde bulunduğu, merhum Şeyh Said efendinin anısına hakaret edildiği gözetilerek, şüphelinin cezalandırılması gerekir. Merhum Şeyh Said'in hem toplumsal saygınlığını hem de yakınlarının duygularını rencide ettiği, onur, şeref ve saygınlığını zedelemeyi amaçladığı görülmektedir" denildi.

Hakem Halil Meler'e Saldıran Faruk Koca’dan Pişkin İfade!
Somali Cumhurbaşkanı’nın Oğlu Kuryeyi Öldürmüştü: 'Müge Anlı'ya Başvurduk, Ama Bizi Yayına Almadılar'
MEB'in Kararı Hiçe Sayıldı: Sınıf Anneliği İsim Değiştirerek Devam Ediyor

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
Turizm Gölleri, İklim Krizinin Gölgesinde Yok Olmanın Eşiğinde! "Ömürleri Bitme Noktasına Geldi"
Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
YORUMLAR
12.12.2023

haysiyetsiz şerefsiz rezil said !

12.12.2023

Bunlar da kendilerine efendi bulmuş. Altaylı'nın dedikleri yanlış mı? Bu Said denen adam isyan çıkartıp ortalığı karıştırmamış mı? Adamıın ingiliz elçileri ile yazıştığı, notları çıkmadı mı?... Bu adamı sakalı uzun, dinci kılıklı diye mi savunuyorsunuz!! Bakın Kazım Karabekir Paşa ne demiş "Geçen sene Erzurum'da yakaladığımız Müslüman olmuş ve ara ara imamlık yapan Rus casusunu temize çıkarmak için bir mahalle halkının karargâhıma geldiği zaman hallerine bakıp da hatıratıma şunu kaydetmiştim: “Ey Türkoğlu! Sen pek safsın, seni herkes aldattı! Erdim diyen, döndüm diyen çemberinden atlattı!” " Baro Türk barasu olmadığından görevini yapmaktadır...

12.12.2023

Şeyh sait, vahdettin kahraman, muteber insanlar oldu. Bu kadar ihanet de artık yüksek karakter bozukluğunu gösteriyor. yakında menemen de kubilay'in başını kesenlerin isimleri de bir caddeye verilebilir. sanırım artık vatansever olmak için bu ülkeye ihanet etmiş olmak gerekiyor. yazıklar olsun. fatih altayli'yi da kutluyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (14)