Onedio Logo

Diyanet Vakfı Kirayı Geciktiren Esnafı İcraya Verdi, Avukatlık Ücreti İstedi, Kiranın Faizini İstedi...

Kapak Görseli

Diyanet Vakfı, salgında kapalı kaldığı için kirasını ödemekte zorlanan esnafı icraya verdi. Vakıf esnaftan avukatlık ücreti talep etti. Esnaf , “Vakfın dinle ilgisi kalmamış, sömürü düzenleri var” diye konuştu.

null Görseli

Cumhuriyet'ten Zehre Özdilek'in haberine göre, Bingöl’de salgın nedeniyle kirasını ödeyemeyen kiracı esnafını icraya veren Türkiye Diyanet Vakfı, şimdi de esnaftan avukatlık ücreti istemeye başladı. Vakıfta üç tane kiralık dükkanı bulunan Muammer Sontepe, “Mesela ben vakıftan üç dükkân kiraladım. Vakıf bu üç dükkânı ayrı ayrı icraya verip ayrı ayrı avukatlık ücreti talep etti. Bir de kiralara geciktiği için faiziyle istemişler. Faiz haram değil mi? Bu dönemde bize en büyük kötülüğü Diyanet Vakfı yaptı” diye konuştu.

Bingöl il merkezinde Türkiye Diyanet Vakfı kiracısı olan esnaf, salgın  döneminde kiralarını ödeyemediği için vakıf tarafından icraya verildi. Vakıf ayrıca geciken kiraları faiziyle istemesinin yanı sıra iki üç dükkânı olan esnaftanda ayrı ayrı avukatlık ücreti talep etti.

İmamoğlu Duyurdu: İBB, Kiracısı Olan İşletmelerden Mayıs Ayında Kira Almayacak
İmamoğlu Duyurdu: İBB, Kiracısı Olan İşletmelerden Mayıs Ayında Kira Almayacak

'Sömürü üzerine düzenleri var...'

Salgın nedeniyle kirasını ödeyemediği için Diyanet Vakfı’nın icraya verdiği esnaf Muammer Sontepe, “Dükkânlarımız kapalı, işletemiyoruz. Bu şartlarda Diyanet’in bize yaptığı zulümdür. Bize destek olmaları gerekirken köstek oluyorlar. Biz bu süreçte sahipsiz kaldık. Dükkânlarımızdan atılma korkumuz var. Cumhurbaşkanı sesimize kulak versin” dedi. Diyanet vakfı’nın icraya verdiği bir başka esnaf ise Vakfın temsilcileri tarafından telefonun engellendiğini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı aradım. CİMER’e tekrardan başvuru yaptım. Verdikleri yanıt ‘onlar bağımsız biz karışamıyoruz.’ Bu ülkede bağımsız bir kurum varmış onu öğrenmiş olduk. Bingöl AKP İl Başkanlığı’nı da aradım. İlgileneceklerini söylediler. Vakfın dinle ilgisi kalmamış, sömürü üzerine bir düzenleri var” diye konuştu.

Biz Evde Sağlığımızı Korumaya Çalışırken Turistlerin Kısıtlamadan Muaf Olup Tatil Yapmaları Tepkilere Yol Açtı
Nisanda Tüm Zamanların En Yüksek İhracat Rakamına Ulaşıldı
Ankara Barosu Emniyet Genelgesini Danıştay'a Götürdü

Popüler İçerikler

Kayınvalidesini Hamile Bırakan Damat Olayını Yorumsuz Bırakmayan X Kullanıcıları
Kayınvalidesini Hamile Bırakan Damat Olayını Yorumsuz Bırakmayan X Kullanıcıları
Kızılcık Şerbeti'nin Senaristi Melis Civelek, Sibel Taşçıoğlu Ayrılığı Hakkında İlk Kez Konuştu
Kızılcık Şerbeti'nin Senaristi Melis Civelek, Sibel Taşçıoğlu Ayrılığı Hakkında İlk Kez Konuştu
Menzil Şeyhi Çorabını Müridine Çıkarttırdı: O Anlar "Çorapçıbaşı" Sözleriyle Paylaşıldı
Menzil Şeyhi Çorabını Müridine Çıkarttırdı: O Anlar "Çorapçıbaşı" Sözleriyle Paylaşıldı
YORUMLAR
03.05.2021

Para kaybedeceğimize Allahımızı kaybedelim demişler resmen.

03.05.2021

Faiz değildir o "geciktirme ücreti"dir adını değiştirince faiz olmuyor çünkü, İslamcı bankaların "kar payı" gibi, düşünsene öbür tarafta savunma verse adam faiz almadım ben "kar payı" aldım diyerek kandırıp yırtacağına inanıyor!!!

İbb kira almayacağını açıklar ama imamoğlu na hala demediklerini bırakmazlar, bunlar dindar! Halleriyle şu dönemde esnafın tepesine çöker ama yine de alkışlanırlar

03.05.2021

çünkü birilerinin seçmeni gerçekten beyinsiz.

TÜM YORUMLARI OKU (33)