Diyanet, Tartışmalı Fetvasıyla Bir Kere Daha Gündemde: 'Sol Elle Şeytanlar Yemek Yer'

Diyanet yine tartışma yaratacak bir açıklama gündemde. Kurum, internet sitesinden 'Sol elle yemek yemekte bir sakınca var mıdır? sorusuna 'Sol elle şeytanlar yemek yer' yanıtını verdi.

Kurum genellikle bütçe tartışmaları ve kendisine sorulan sorulara verdiği yanıtlarla gündeme geliyor.

Sosyal Medyanın Gündeminde: Diyanet, 4 Milyar 300 Milyon Liralık Bütçeyi 7 Ayda Tüketti

Kısa zaman önce de SMS ve mektup ile kişilerin boşanabileceğini açıklamıştı.

Ne Oldu Foton Gitti! Diyanet İşleri'nin 'SMS, Faks ve Mektup ile Boşanma Gerçekleşebilir' Fetvasına Sosyal Medya Tepkisiz Kalmadı

Diyanet bugün de 'sol elle şeytanlar yemek yer' açıklamasıyla gündemde.

Bir kişi kuruma 'Sol elle yemek yemekte bir sakınca var mıdır?' sorusunu yöneltti.

Diyabet bu soruya şu cevabı verdi:

“Yeme-içmeyle ilgili genel ilkeleri belirleyen Hz. Peygamber (s.a.s.), sol elle yeme-içmeyi hoş karşılamamıştır. Nitekim o, bu konu üzerinde önemle durmuş; şeytanların sol elle yiyip içtiklerini haber vererek ümmetini uyarmış ve çocuklara sağ elle yemek yemeyi öğretmiştir.

Hz. Peygamber'in sağ elle yeme ve içme konusundaki tavsiye ve irşadlarına uymak her müslümanın vazifesidir. Bu nedenle anne ve babaların çocuklarına diğer yemek adabıyla birlikte sağ elle yeme ve içmeyi de öğretmeleri gerekir. Fizikî bir engel sebebiyle sağ eliyle yiyemeyen kimselerin sol elle yeme içmesinde ise bir sakınca yoktur.”

Diyanet'in fetvası sosyal medyada konuşuluyor. Öne çıkan tepkileri sizler için derledik 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
04.02.2018

diyanet yanlış şekilde anlatmış olabilir ama sırf bu hadisten yola çıkarak İslama küfür etmeye gerek yok. muhalefet olucam diye abartmayın. dinimizde sağ elle yemek yemek ya da iş yapmak SÜNNETTİR FARZ DEĞİLDİR SÜNNET yani yapıp yapmaman tamamen sana kalmıştır, yaparsan sevabını alırsın yapmazsan hiçbir şey olmaz her sol elle yemek yiyen şeytan değildir ve solaksanız, bi engeliniz varsa ya da herhangi bir mantıklı sebep zaten hiç kasmayın bile büyük ihtimalle hadis sizi kapsamıyodur. İslam'a bok atmadan önce objektif bir şekilde düşünün sorgulayın sonra yorum yapın bi zahmet, ateist müslüman farketmez.

04.02.2018

çok güzel bir yorum yapmışsın. seni destekliyorum😊👍🏻

03.02.2018

Şu kuruma 4 milyar 368 milyon lira para harcanıyor ve bu adamlar 45 erkek çocuğunun ırzına geçilirken, 115 kız çocuğu hamile bırakılırken sustular, ensarları, kuran kurslarını, dinci hocaları, öz yeğenine tecavüz eden cami imamlarını söylemiyorum bile. Bu halkla taşak geçmektir, akılla mantıkla alay etmektir. Ben dine sövünce bana kızıyorlar, arkadaşlar din bu, hiçbir boka yaramayan saçma sapan kurallar bütünü.

Pasif Kullanıcı
04.02.2018

Konuyu nereden nerelere çekmişsiniz. O fetva diyanetin sünnete dayandırarak söylediği fetvadır. Kendi kafasından uydurduğu değil. "Sol elle şeytan yemek yer" siz yemeyin anlamına geliyor. Diyanet bilgi vermek için söylemiş. Ayrıca bu eleştirileriniz islamiyeti ne kadar bilmediğinizi , Hz.Muhammedi ne kadar tanımadığınızı gösteriyor. Verilen bilgi bir ateist tarafından verilseydi bu kadar eleştirilmezdi. Sırf diyaneti eleştirmek için eleştiri yapmayın lütfen.

05.02.2018

İnsanların hangi eli ile yemek yiyeceğine karışan bir ateist görmedim bugüne kadar...

TÜM YORUMLARI OKU (221)