Diyanet, Taliban'dan Esinlendi: 'Kadınların Tek Başına 90 Km'den Fazla Seyahat Etmesi Caiz Değil'

Diyanet TV kadınların seyahat özgürlüğünü hedef aldı. Diyanet Başkanlık Müşaviri Zeki Sayar, “Yanında oğlu ya da kocası olmayan kadınların” yalnız başına 90 kilometreden uzağa seyahat etmesinin uygun olmadığını savundu.

Diyanet TV’de yayınlanan “Diyanet’e Soralım” isimli programda kadınlara yönelik skandal sözler sarf edildi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Zeki Sayar Diyanet TV'de “Tarikatların başındaki kişilerin ilim, irfan sahibi olduğunu, İslam’ın genel ilkelerini müritlerine öğrettiğini” söyleyen Sayar, “Kadınlar yalnız yolculuk edebilir mi?” sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi.

Sayar, “Genel hükmü söyleyelim” ifadesiyle başladığı konuşmasını, “Hanımefendilerin, eğer yanlarında oğlu, kocası gibi bir mahremi yoksa İslami ölçülere göre 90 kilometre ve daha fazla bir sefer mesafesine yalnız gitmeleri caiz, uygun değil” ifadeleri ile sürdürdü.

Afganistan'da 'İyiliğe Davet ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı' kadınların yolculuğunu 72 kilometre ile sınırlandırmıştı.

Taliban'dan Kadınlara Yeni Kısıtlamalar: Erkek Refakatçi Olmadan Seyahat Yasak
Soyadı Tutmuyorsa Kadın ile Erkeğe Yan Yana Bilet Yasak

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR
29.12.2022

Arkadaş, evden çıkıp iş yerine gelene kadar bir özgürlüğüm kısıtlanıyor. Ne istiyorsunuz bu kadınlardan yahu?

çalışmayın istiyoruz.. sokağa çıkmayın, bireysel güç elde etmeyin, özgür olmayın, erkeklere bağımlı yaşayın, hatta insan bile olmayın istiyoruz. Küçücük yaşta evlendirelim, daha çocukken çocuğunuz olsun, tüm hayatınız yemek, temizlik, çocuk üçgeninde geçsin, gözünüz açılmasın istiyoruz :( :( :( Malum; Bir erkeği eğitirseniz,bir adamı eğitirsiniz. Bir kadını eğitirseniz, bir kuşağı eğitirsiniz...

29.12.2022

Ay ne saçmalıyorsunuz din=kadın değildir kadınları konuşup konuşup dindarlık taslamayin. Tecavüzü konuşun israfı konuşun haramı konuşn sübyanciligi konuşun yalanı riyayi konuşun bir tarafınız yiyorsa.

29.12.2022

yiyemez,90 km kuralına uyacak kadın gerizekalıdır,eger kanıt ıstıyorlarsa,islamın ilk 24 yılını iyi arastırsınlar,götlerinden ayet sure ahlak uydurmasınlar

29.12.2022

Ufak ufak alıştırmaya çalışıyor asimile olmuş, çakma arapçıklar. Önce 90 km sonra 50 metere, en son pencereden bakan hayasızdır diyecekler. Suç ne size yol veren akp'de ne de bunları buralara gönderen dıj güçlerde. Suç sadece akp oy veren 22 milyonda.

29.12.2022

Her bir kelimesine sonuna kadar katılıyorum

TÜM YORUMLARI OKU (93)