Diyanet-Sen, Demirören'in 18 Mart Piyangosuna Tepkili: 'Şehitler Kumar Malzemesi Değil'

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde piyango çekilişi planlanmasını eleştirdi.

"Bu yanlıştan derhal dönülmeli"

Vatan uğruna şehit düşen binlerce vatan evladının piyango çekiliş malzemesi yapılmasının yanlış bir karar olduğunu belirten Güldemir, “Başına milli ekleyerek kumar oynatılmasının yanlışlığı ortadayken vatan, bayrak, milli manevi değerlerimiz uğruna şehit olmuş vatan evlatlarımızın 18 Mart Deniz Zaferi’nin yıldönümünde milli piyango aracılığı ile kumar malzemesi yapılması bizleri derinden üzmüştür. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir” çağrısında bulundu.

Güldemir, söz konusu piyangonun özellikle 18 Mart gününün seçilmesini de sert bir dille eleştirerek, “Şans oyunları ile bu vatan uğruna şehit olan ecdadımızın kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı yok. Yasal düzenleme ile kumar kapsamından çıkarılan şans oyunlarının da aslında kumardan hiçbir farkı yoktur. Çünkü bunlarda şans üzerine kurulu ve insan emeğinin zarara uğratıldığı oyunlardır” diye tepki gösterdi.

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
YORUMLAR
11.03.2021

kumar olması için az da olsa kazanma şansı olması lazım

Pasif Kullanıcı
11.03.2021

O değil de, konudan bağımsız beni geçenlerde Baymavi midir nedir bir yerden 850'li telefondan aradılar ve ismimle hitap ederek konuşan bir kadın vardı. Beni sitelerine bahis oynamaya davet ediyorlarmış. Beni kumara çağırmalarına ayrıca şok oldum ancak isimleri ve telefonları nereden ediniyor bunlar ya? Ben hiçbir linke tıklamam ve bir yere üye olup böyle bilgilerimi paylaşmam. Envai çeşit eklenti ve virüs programım var. Nereden buluyorlar bu pişkin cesareti şaşırdım kaldım. Bir de seksi seksi konuşuyor orospu. Kumara değil ortama çağırıyor sanki

11.03.2021

😂😂Yaw ben inançsız birisi olarak bu kuruma para ödemek istemiyorum. Bir nevi bu ödediğim paranın kullanılması günah değil mi? Bence bunun ciddi ciddi tartışılması lazım bayağı haraç sayılır bu öyle ya da böyle. Mesela kişi başı yıllık ne kadar ödüyorsak toplum olarak, 100 lira mı 200 lira mı ben vergi iadesi olarak geri almak istiyorum. Günaha girme diyanet işleri kafirin parasını harcama sonuçta helal edilmemiş para. (Bu arada böyle bir uygulamaya geçse devlet 80 milyonun 70 milyonu iade için kesin başvurur kesin.)

TÜM YORUMLARI OKU (4)