Diyanet İşleri, Turizm Cenneti Alaçatı'ya Tebligat Gönderdi

Turizm cenneti Alaçatı'daki 1 otel, 24 dükkan ile 80 el sanatları tezgahı, Büyükşehir Belediyesi Yasası'yla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi. Diyanet İşleri Başkanlığı devrin gerçekleşmesinin ardından dükkanlar için tahliye tebligatlarını işyerlerine gönderdi.

Büyükşehir Belediyesi Yasası'yla birlikte Alaçatı Belediyesi kapanmıştı. Alaçatı'da, özellikle tatilcilerin en yoğun bulunduğu alandaki 24 işyeri ile 1 otel, İzmir Valiliği'nin kurduğu komisyonun kararıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi.

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan bu devir kararında son gelişme ise 24 işyeri ile otele, tahliye taleplerinin ulaşması oldu.

İşyerlerinin yanı sıra bu bölgede kurulu bulunan 80 el işi tezgahı da kapanacak.

Burada, faaliyet gösteren bir otelin de, müftülük ve kuran kursuna çevrileceği öne sürüldü.

Karara, Alaçatı'da yaşayanların yanı sıra Çeşme ve İzmir'deki sivil toplum örgütleri de tepki gösterdi.

Karar bir grup tarafından protesto edildi.

Protestocular daha sonra tahliye kararı çıkan dükkanları da ziyaret edip desteklerini gösterdi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Günay: "Açık bir partizanlık örneği"

Büyük Şehir Yasası ile belediye kapatılınca, turizm cenneti Alaçatı'daki tesislerin devredildiği Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'boşaltın' tebligatı göndermesine, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan tepki geldi. Günay, 'Alaçatı'dan elinizi çekin' dedi. Günay, benzer durumun iktidar partisine ait belediyelerde yaşanmamasını ise 'açık bir eşitsizlik ve partizanlık örneği' olarak değerlendirdi.

Cnnturk.com'a açıklamada bulunan eski Kültür ve Turizm Bakanı, Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, iktidar partisine ait belediyelerde böyle bir durumun olmamasını, partizanlık olarak değerlendirdi. Günay'ın açıklaması şöyle:

'Alaçatı, ülkemizde turizmin insanların günlük yaşamı ile kaynaştığı özel yerleşim yerlerinden biridir. Türkiye'de genel olarak turizmin konaklama tesisleriyle sınırlı kaldığı, sokağa taşımadığı, dolayısıyla esnafın turizm gelirinden yararlanamadığı haklı olarak ileri sürülen bir yakınmadır. Alaçatı, bu yakınma konularını gideren, turizmi halkın günlük yaşamıyla bütünleştiren, Ayvalık, Bodrum, Kaş, Side gibi sayılı başarılı örneklerden biridir. Şimdi, Alaçatı Belediyesine ait mülklerin Çeşme Belediyesi yerine Diyanet, Milli Eğitim gibi başka kamu kurumlarına devri, korkarım ki bu başarılı işleyişi bozacak bir uygulamadır. Ibadet Kurumlarının Diyanet'e devrine elbette kimse karşı çıkmaz. Ama bunun dışındaki işyerlerinin eskiden olduğu gibi Belediyesine ait olması gerekir. Esasen, örneğin Antalya gibi iktidar belediyelerinde bu tür başka kurumlara devir işlemleri görülmezken, İzmir'de Özel Idare ve kapanan belediye mülklerinin başka kurumlara devredilmesi, açık bir eşitsizlik ve partizanlık örneğidir. Önümüzdeki günlerde konuyu ayrıntılarıyla yakından inceleyeceğim; yerel yönetimin haklı tepkisini destekliyorum. Bu haksız işlemin iptali ve bu başarılı turizm uygulamasının sosyal dokusunun bozulmaması için gerekirse yargı yoluna da başvuracağım.'

Kaynak: CNN Türk

Popüler İçerikler

Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı