Diyanet İşleri Başkanı: 'Katliamın Mabet ya da Eğlence Yerinde Yapılmasının Arasında Fark Yok'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Reina'ya gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin 'Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının bir farkı yoktur. Bu gece yapılan bu terörü diğer olaylardan ayıran tek fark toplumda fitne oluşturarak yaşam biçimlerine göre toplumu bölmek ve karşı karşıya getirmektir.' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez İstanbul Ortaköy'de bir eğlenme merkezine yapılan saldırıyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Görmez, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni yılın ilk saatlerinde savunmasız insanlar üzerinde üzerine hunharca yapılan silahlı saldırı bütün milletimizi derinden yaralamıştır. Bu bir vahşettir, dehşettir, cinayettir ve katliamdır. Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının bir farkı yoktur. Teröristlerin hedefi mekanlar değil, insandır, ülkedir, millettir, insanlıktır. Terör nereden, kimden ve kime gelirse gelsin asla kabul edilemez. Bu gece yapılan bu terörü diğer olaylardan ayıran tek fark toplumda fitne oluşturarak yaşam biçimlerine göre toplumu bölmek ve karşı karşıya getirmektir.”

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
01.01.2017

Futbol maçı cıkısında terör olayı ile ölenlere şehit demek ve yılbaşı gecesi terör olayı ile ölenlere "can kaybı" demek bizim zaten nasil kutuplastirildigimizi gösteriyor. Birlik beraberlik mesajları boşuna...onlara da şehit diyebilir misiniz? Diyemezsiniz degil mi?

01.01.2017

Lan dürzü o ölenler arasında çok fazla yabancı uyruklu da var. Neden şehit denmediğini şehit kelimesinin anlamını biliyorsan anlarsın.

01.01.2017

1990 larda cami hocamız vardı bandırmada mahalle camiisinde ben çocuktum o yıllarda. Her bir özel gün olacaksa memlekette ülke genelinde hutbe verilir ve verilmekte. Tabi o yıllarda hocalar kalkıp kimseye yeni yılı kutlamayın aman kafir olursunuz demezlerdi. Adam açardı kuranı veya hadisi şerifi ey müslümanlar dinimiz bize güzel ahlak bahşeder oyüzden önümüzdeki yeni ıl kutlamalarınızda kendinize ve etrafınıza saygılı olun. Haram olan şeylerden kendinizi sakının derdi. Yeni yılıa mutluluklar dileyerek girin ailenenizle ve sevdiklerinizle beraber girin derlerdi. Şimdi ise camiye hutbe dinlemeye gittiğimizde ise Hırıstiyanlığı kötülemeler yok onların dininde olan bir kutlama sen müslümansın demeler. Yani şuan camilerimzde bile bu ülkeyi bozmaya çalışan işler var ve bu hutbelerin ele başıda bu diyanet değilmi.

01.01.2017

"kendini ve yaratılış gayesini unutarak değerlerimizle örtüşmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayri meşru tutum ve davranışlar sergilemek bir mümine asla yakışmaz" demişti bu adam yılbaşı öncesinde. Normal Şartlar Altında demokratik bir ülkede azmettirmekten ceza alması lazım.

01.01.2017

"kendini ve yaratılış gayesini unutarak değerlerimizle örtüşmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayri meşru tutum ve davranışlar sergilemek bir mümine asla yakışmaz" Bunda yanlış olan nedir?

TÜM YORUMLARI OKU (60)