Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya düzenlemesi istedi. Sosyal medyanın ahlaki açıdan ciddi riskler barındırdığını savunan Erbaş 'yasal bir mekanizmanın ihdası ötelenemez bir zorunluluktur' dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya düzenlemesi istedi. Sosyal medyanın ahlaki açıdan ciddi riskler barındırdığını savunan Erbaş 'yasal bir mekanizmanın ihdası ötelenemez bir zorunluluktur' dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, çevrim içi katıldığı 'Seher Vakti Buluşmaları' adlı programda İslam ahlakı konusunda konuşma yaptı. Sosyal medyanın, sosyal ve kültürel değişim ve dönüşümün önemli bir aracı olduğunu belirten Erbaş, bu değişim ve dönüşümlerin, gündelik hayatta bazı kolaylıklar ve imkanlar sağladığını ancak insani ve ahlaki boyutta ciddi risklere de zemin oluşturduğunu söyledi.
Erbaş, 'Sanal ve dijital dünyadan taşarak gerçek hayatı etkisi altına alan bu durum, dinin fert ve toplum düzleminde hedeflediği ahlaki ilke, değer ve erdemlerden uzaklaşmaya sebebiyet verebilmektedir. Bu itibarla, sosyal medyanın kullanımıyla alakalı hukuki çerçeveyi belirleyecek yasal bir mekanizmanın ihdası ve güçlü bir bilincin inşası, ötelenemez bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır' dedi.
Ahlaki erozyonun, kaybedilen huzur ve güvenin, güzel ahlaki değerlerden uzaklaşmanın tabii sonucu olduğuna işaret eden Erbaş, 'Bu sebeple, bütün insanlık için daha güzel bir gelecek adına atılması gereken en önemli adım; bireysel, toplumsal ve küresel boyutta bir ahlak inşasıdır, hayatın tamamını içeren bir davranış biçimi olarak güzel ahlakı egemen kılmaktır. Müşterek ahlaki ilkeleri ortak bir davranış bilincine dönüştürerek teoriden ziyade, yaşayan değerler manzumesi olarak ideal hayat tarzı haline getirmektir' diye konuştu.
Bu kadar ahlâktan dem vurup da bu kadar ahlâksız olabilen bir kitle daha dünyada yoktur herhalde.
sana mı kaldı fikir belirtmek ? Vasfin ne senin ?
Din tüccarları ahlaktan bahsediyor. Siyasetten, karidesin haramlığına kadar her konuda görüşü var fakat siyasal islamcıların yolsuzluk, hırsızlık, adaletsizlik, şatafat ve israfları için dut yemiş bülbül. Medyanın çoğunluğunu ele geçirdiler ama sosyal medyada yalanları hukuksuzlukları sansürleyemediklerini bunun yerine genel olarak baskıcı yasaklayıcı düzenlemelerle ifade özgürlüğüne darbe yapmayı amaçladıklarını anlamıyoruz sanki. Trolleriniz ve makam sahipleriniz oraya buraya saldırıp iftiralar atarken, kadınlara tecavüz fantezilerini destekleyip kendi fantezileriyle tweetleyip paylaşırken, kan akıtmaktan bahsedenleri alkışlayanlar hakaretlerini dökerken devam dediniz şimdi trolleriniz bir işe yaramayınca yüz binlerce dislike yağınca sosyal medya kötü ve ahlaksız.