Diyanet'in Şikayetçi Olduğu Celal Şengör Hakkında Takipsizlik Kararı

Hz. İbrahim ve Hz. Musa'nın yaşadığına dair kanıt olmadığına dair sözlerinin ardından Prof. Dr. Celal Şengör hakkında soruşturma başlatılmıştı. Savcılık takipsizlik kararı verdi.

Prof. Dr. Celal Şengör, Habertürk’te katıldığı Teke Tek Bilim programında, Musa ve İbrahim peygamberlerin yaşadığına dair bir kanıt olmadığını, tarihi bir kişilik olarak yaşadığı kesin olarak bilinen tek peygamberin Hz. Muhammed olduğunu söylemişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Şengör'ün kullandığı ifadeler nedeniyle RTÜK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştu.

Programa RTÜK tarafından ceza verilirken, Şengör savcılık tarafından 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak' suçlamasıyla ifadeye çağrılmıştı.

Şengör ifadesinde “Ben bir bilim tarihçisiyim. Bilimin doğruları neyse onu söyledim. Halkın bir kesiminin inandığı değerleri aşağılamadım. Tüm suçlamaları reddediyorum” demişti.

Celal Şengör'den Savcı'ya Bilim Tarihine Geçecek Savunma

Savcılıktan takipsizlik kararı

Olayla ilgili savcılık tarafından takipsizlik kararı verildi.

Savcılık; Şengör’ün sözlerinde hakaret ve dini inançları aşağılama gibi bir suç olmadığına hükmetti.

Popüler İçerikler

İstanbul Fikirtepe’deki Kentsel Dönüşüm Binaları Tepki Toplamaya Devam Ediyor
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
YORUMLAR
01.11.2022

Ya arkadaşlar duygularınızı bilmiyorum ama ben çok utanıyorum. Adamı resmen din düşmanı ilan edecekler bu kadar eğitimli bir insan iç dünyasında hadi diyelim çok iyimser değil yaş tahtaya basacak biri mi? ki bir tv programında din düşmanlığı yapsın. Adam bilimsel yaklaşıyor hayatın gerçeği ister inanırsın ister inanmazsın bilim araştır kurcala der doğrular keskindir. Utanç verici bir durum bu adamın yaşadıkları bütün başarılı insanları kaçırın geriye eğitim almayacak aptallar kalsın.

01.11.2022

Başkası olsa ceza alırdı, Celal hocanın üzerine yürümeye cesaret edememişler belli. Bu kadar sivri dilli konuşupda toplumun her kesiminden saygı gören başka bir insan yoktur sanırım. Ne kadar sert şekilde dillendirirse dillendirsin söylediği herşey bilime akla mantığa dayandığı için olsa gerek.

01.11.2022

çağımızın vebası, dini değer aşağılamak... ne değerli dininiz varmış, 1 satır kuralını uygulamazsınız ama her ağzını açandan incinirsiniz...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ