Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında KYK yurtlarındaki ilk manevi rehberler, 2018-2019 eğitim öğretim yılında atandı.
Diyanet, 2018-2019 eğitim öğretim yılında “gençlerin sahih dini bilgiye ulaşması” amacıyla Türkiye’nin 81 ilindeki KYK yurtlarına toplam 615 manevi rehber atadı.
Diyanet, 2019-2020 eğitim öğretim yılında ise öğrenci yurtlarındaki manevi rehber sayısını artırdı. Diyanet’in verilerine göre Aralık 2019’da toplam 711 manevi rehber KYK yurtlarına yerleştirildi.
Öğrenci yurtlarının Kovid-19 salgını nedeniyle açılmadığı 2020-2021 eğitim öğretim yılında manevi rehber sayısını koruyan idare, öğrencilerin barınma sorununun damga vurduğu 2021-2022 eğitim öğretim döneminde ise atağa geçti.
Kapasiteleri itibarıyla öğrencilerin taleplerini karşılayamayan idare 2021-2022 eğitim öğretim yılında 922 manevi rehber ve danışmanın KYK yurtlarına atamasını tamamladı.
yandaşlarını iş sahibi yapmak için uydurmadıkları meslek kalmadı. yakında apartmanlara bile manevi rehber atarlar. iktidar değişince ne halt yicek bakalım o imam hatip tayfası.
4 yıl KYK yurdunda kalmış ve bu saçmalığa tanık olmuş birisi olarak tek kelime söyleyebilirim: Yazık. Nitelikli insanlar işsiz gezerken, destek bekleyen nice potansiyeller umudunu yitirirken, özellikle gençlere ve öğrencilere psikolojik anlamda destek olabilecek ilgili bölümlerden mezun o kadar insan atama beklerken "manevi rehber" diye dayattıkları tanıdıklarından, eşlerinden, dostlarından da en az kendilerinden olduğu kadar yıldık bıktık. Aldıkları çifter maaşlar yetmedi, sanki ülkede yoksulluk yok gibi para bol gibi bir de kime ne bahaneyle maaş bağlayacaklarını şaşırdılar.
İstediğiniz kadar uğraşın, dünyada istikrarla artan tek bir inanç var, o da inançsızlık. İskandinavya'da falan inançsız sayısı artık inançlılardan fazla. Sağolsun akp sayesinde Türkiye'deki deist/ateist sayısı da patlama yaptı. Yani tüm çabalarınız boşa gidecek, insanlığın geleceğinde dinler olmayacak.