Diyanet'in Hutbesini Eleştirmişti: Müzisyen Erhan Güleryüz İçin 1 Yıla Kadar Hapis İstemi

Diyanet'in 30 Ağustos hutbesinde Atatürk'ten bahsetmemesini eleştiren müzisyen Erhan Güleryüz'ün 6 aydan 1 yıla kadar hapsi istendi. 

Tarafsız Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, Erhan Güleryüz’e iddianamede “halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçlaması yöneltildi.

Savcı Güleryüz’ün altı aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve belli haklardan yoksun bırakılmasını istedi.

Ne olmuştu?

Diyanet'in Atatürk'ü Yok Sayan Hutbesini Eleştirmişti: Ayna'nın Solisti Erhan Güleryüz 3 Saat İfade Verdi

Erhan Güleryüz İğneada’da verdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı konserinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermemesini eleştirdiği için ifadeye çağrılmıştı. Güleryüz ifadesinde şunları söylemişti: 

'Ben herhangi bir dini düşünceye, dindar vatandaşlarımıza yahut belirli bir kılık kıyafet giyen kimselere yönelik herhangi bir söylemde bulunmadım. Böyle bir şey de aklımdan geçmedi. Ben Kurtuluş Savaşı döneminde dindar geçinen ve ancak sarığın cübbenin arkasına sığınarak milli mücadelenin akamete uğraması için çaba gösterenler olduğunu, buna ve onlarca ihanete, yokluğa, yoksunluğa rağmen Kurtuluş Savaşı’nı zafere kavuşturan Atatürk’ü bugün bazı kuruluşların anmaktan çekindiğini, bunun doğru olmadığını söyledim.'

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
19.12.2019

Bu devirde Reis`e Diyanet`e dil uzatılır mı kafayı mı yediniz. Onun yerine gidin çoluğa çocuğa musallat olun, kadınları dövün, hayvanlara tecavüz edin mahkeme, karakol yüzü görmeden hayatınıza devam edin.

19.12.2019

Bu hükümet/diyanet iyice hadsizleşti. Fena kaşınıyorlar. Bizene ulan diyanetten. Burası müslüman bir ülke değil. Bunu kafaınıza SOKACAKSINIZ. Bu ülkenin resmi bir dini yoktur. Burası Türkiye Cumhuriyeti. İsteyen istediğine inanır.

20.12.2019

He o yüzden doğduğunda kimliğine dini inanışını İslam olarak yapıştırıyorlar. İster kabul et ister kabul etme burası Müslüman bir ülke, o g*tünü yayıp yattığın Ramazan bayramı,Kurban bayramı tatilleri resmi dinin İslam olduğu için veriliyor. Hani pascalya tatili yapıyor muyuz? Örneğin Amerika'da Şeytan'a tapmak (illüminati) 2017 yılında resmen tanındı(İfade ve inanç özgürlüğü kanunlarına istinaden). Senin ülkende var mı böyle bir şey? He sen müslüman olmak zorundasın demiyorum. İster Hristiyan ol,ister ateist ol, ister hiç bir şey olma kişisel kararın ama o kimliğinde dinin İslam yazıyor. İnanç özgürlüğü diye bir şey resmiyette yok. Sadece bir dilekçe verip inanç kısmını boş bıraktırabiliyorsun yeni kimlikler de de dini kısmı yok zaten ama e-devlete girdiğinde dini İslam şeklinde göreceksin.

19.12.2019

Tayyip, ist bld başkanıyken kendisi anlatmıştı, ''M. Kemal'in askerleri kurtuluş savaşına asker toplamak için Rize ye dedemin köyüne geldiğinde, dedem savaşa gitmemek için, tavuk kümesine saklanmıştı'' dedi, Erhan güleryüz, zatın dedesini kastediyor sandı sanırım.

TÜM YORUMLARI OKU (32)