Diyanet'in Görevlisi: 'Pantolonla Sokağa Çıkmak Uygun Değil'

Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt kadınların tayt ve pantolon giymesinin İslami açıdan uygun olmadığını belirterek bu kıyafetlerle sokağa çıkılmaması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kanalı olan Diyanet TV'de 13 Ağustos'ta yayınlanan bir programda “Doğru tesettür nasıl olmalı” sorusu gündeme geldi. 

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, programın konuğu olan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, “Bir kadının; yabancılara yani kendisine nikâh düşen yabancı kişilere karşı el, yüz ve ayak dışındaki yerlerini kapatması gerekiyor. Örtünmek dini bir vecibe. Allah’ın bir emri” dedi.

"Tasvip edilir şeyler değil"

“Söz konusu yerlerin vücut hatlarını belli etmeyecek ve teni göstermeyecek şekilde kapatılması” gerektiğini söyleyen Bozkurt, “Hepimiz kabul edelim, pantolon dediğimiz şeyler, daracık şeyler oluyor. Hele hele kadınlarımızda... Son zamanlarda da tayt şeklinde pantolonları tasvip etmek, toplumun huzuruna onunla çıkmak tasvip edilir şeyler değil. Dini kuralların ihlalidir” diye konuştu.

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR

Başörtüsü diye ağlayan şerefsizler şimdi insanların pantolonuna karışıyor

23.08.2022

Şerefsiz mi.. Şerefi olmuyan lar anlamama zorlama

19.08.2022

Bir soruya karşılık adam bunun dinen uygun olmadığını söylemiş.Müslümanlar ve Allahın emirlerine yasamaya gayret edenler için yapılmıs bir açıklama bunların dışındakileri ilgiendren birşe yok...

19.08.2022

Allahın emirlerine uyacaksak; karını boşadıktan sonra pişman olursan, onunla tekrar evlenebilmen için hülleci bir adamı karınla evlendirip "gaybubet-i haşefe" olayını gerçekleştirtmen lazım. Yani bir nevi pezevenk olmanı istiyor Allah senden.

Ben bu açıklamaları zararsız buldum. Tesettürün nasıl olması gerektiğinden bahsetmiş yalnızca. Aşırıya kaçılmadıktan sonra bu tür açıklamalar bence 👍🏻

TÜM YORUMLARI OKU (66)