Diyanet'in Çocuk Dergisinde 'Başörtülü Kaplumbağa'

Diyanet'in çocuk dergisinde yayımlanan bir öyküde anne kaplumbağanın başörtüsü taktığı görüldü... 

Birgün'den Erk Acarer'in haberine göre aylık yayımlanan Diyanet Çocuk Dergisi'nin geçtiğimiz Ocak ayında çıkan 426. sayısında yer alan 'Görünmeyen Elbise' adlı hikâyedeki çizimlerde anne kaplumbağa başörtülü olarak görünüyor.

52 sayfalık derginin 16. sayfasında yer alan anne kaplumbağa, iyi bir evladın nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler veriyor.

Anne kaplumbağa, yavru bir sincaba da şu şekilde bilgiler veriyor: 'Bütün canlıların üzerinde gözle görülmeyen bir elbise vardır. O elbiseye takva diyor insanlar. Her ne kadar gözle görülmese de iyi bir kul oldukça bir kaplumbağa kabuğu gibi güçleniyor. İşte o elbise onları bütün kötülüklerden koruyor.'

Popüler İçerikler

Bir İçerik Üreticisi Erkekleri Çekici Yapan Özellikleri Sıraladı: “Tek Elle Direksiyon Çevirebilmesi”
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
15.02.2016

Anne kaplumbağa sahilde olsaydı mayoyla resmetmiş olsalardı yine bu tarz galeri yapılır mıydı? Ne bekleniyordu diyanetten. Tüm hikayelerde açık başlı kadın yapılmasını mı? Bir bitmedi türban olayı şu ülkede arkadaş. Din içerikli bir dergi, görende teknoloji dergisinde resmedilmiş sanacak.

15.02.2016

Beyinsiz arkadaşım, tabii ki laf ederdik. Bir kaplumbağa neden mayo giysin amk?

Şeriat, kaplumbağalarla gelecek. Yazın bunu bir kenara... Neyse, gerçeklere dönersek, başörtüsü, bu toprakların geleneksel giyiminin bir parçası. Türkiye'deki hanımların önemli bir kısmı, bu örtüyü hali hazırda kullanıyor. Her ülkenin, kendi geleneklerini, kültürel bir miras olarak yaşatmak gibi bir ideali vardır. Filmlerinde, kitaplarında veya resimlerinde özellikle kullanırlar. Bu, Türkiye'de başörtüsü olur, Japonya'da kimono, Amerika'da kovboy şapkası...

15.02.2016

Şişirmeyin şöyle basit haberleri yapacak başka haber mi bulamadınız amk

TÜM YORUMLARI OKU (52)