Diyanet'in Atatürk'ü Yok Sayan Hutbesini Eleştirmişti: Ayna'nın Solisti Erhan Güleryüz 3 Saat İfade Verdi

Fotoğraf: Arşiv

Erhan Güleryüz konser sonrasında İğneada Belediye Başkanı ile birlikteyken, Başkan’ın telefonu çaldı. Başkan “Üzülerek söylüyorum ama ifadeye gitmeniz gerekiyor” dedi.

Tarafsız Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Erhan Güleryüz, Demirköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na gitti. Jandarma Güleryüz’e “yüklenen suç”u ve haklarını anlattı.

Güleryüz 3 saat süren ifadesinde şunları aktardı 👇

'Ben herhangi bir dini düşünceye, dindar vatandaşlarımıza yahut belirli bir kılık kıyafet giyen kimselere yönelik herhangi bir söylemde bulunmadım. Böyle bir şey de aklımdan geçmedi. Ben Kurtuluş Savaşı döneminde dindar geçinen ve ancak sarığın cübbenin arkasına sığınarak milli mücadelenin akamete uğraması için çaba gösterenler olduğunu, buna ve onlarca ihanete, yokluğa, yoksunluğa rağmen Kurtuluş Savaşı’nı zafere kavuşturan Atatürk’ü bugün bazı kuruluşların anmaktan çekindiğini, bunun doğru olmadığını söyledim.'

İfade sırasında İstanbul Barosu’ndan bir avukat hazır bulundu. Erhan Güleryüz 3 saat süren ifade işleminin ardından gözaltına alınmadan serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Sosyal Medyanın Gündeminde: Diyanet, 30 Ağustos Hutbesinde Atatürk'ü Yok Saydı

Popüler İçerikler

Okul Müdürünü Öldüren Öğrencinin İfadesi Ortaya Çıktı: Cinayetten Sonra Börek Alıp Eve Gitmiş
Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
01.09.2019

Atatürk'ü unutturma çabanız bizleri daha çok O'nun yoluna itmekten başka bir işe yaramıyor önce bunda netleşelim. İnsanlığı en hassas yerden vurmaya çalışıp dini bu denli kendinize uyarlamanız da dinden soğutmaktan başka bir işe yaramıyor.

Pasif Kullanıcı
31.08.2019

Dusunce ozgurlugu? Laiklik? Hayir? Aciz cabalar bunlar. Ataturk'u Turk halkina unutturmaniz icin birkac cuval komur ve makarnaya satin aldiginiz gotverenlerden daha fazlasi gerekecek malesef.

31.08.2019

yemin ediyorum yüzsüz ve arsız bu hükümet.bir de halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek denmiş şaka gibi yahu.lan asıl halkı tahrik eden sizin gibi namussuzlar.özür dileyecekleri yere ifadeye çağırmışlar.şu akp ve tayfasını bir an önce def et Rabbim başımızdan..

TÜM YORUMLARI OKU (31)