Diyanet Cami Yapımı İçin Bir Yılda 70 Milyon TL Yardım Topladı

Diyanet'in yurt içi ve yurt dışında yapımı süren camiler için geçen yıl düzenlediği yardım kampanlarında yaklaşık 70 milyon TL topladığı öğrenildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığın 2021 yılındaki faaliyetlerini içeren raporunda, hizmet binalarının yapımı için gönderilen ödeneklerin detayları paylaşıldı. 

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, idare, “Büyük onarım ve ikmal inşaatları” adı altında 73,5 milyon TL’lik ödenek kullanırken Kuran kurslarının onarım ve inşaatları için 3,9 milyon TL, müftülük binalarının onarımı için 6 milyon TL harcadı.

Dev bütçeli Diyanet’in, yurtiçi ve yurtdışında inşası devam eden camiler için düzenlediği yardım kampanyaları ile topladığı para da açıklandı. 2021 yılının Şubat, Nisan, Ağustos ve Kasım aylarında gerçekleştirilen dört farklı yardım kampanyası kapsamında Diyanet’in kasasına toplam 69,8 milyon TL girdiği öğrenildi. Diyanet, “Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar” adı altında vakıf ve derneklere de milyonlarca lira gönderdi. Başkanlığın bütçesinden vakıf ve derneklere toplam 76,6 milyon TL transfer edildi.

13 milyar TL de yetmedi

Raporda, “Teklifler” başlığı altında Diyanet’in talepleri de yer aldı. Hastane, hapishane, öğrenci yurtları ve kadın sığınma evlerindeki manevi destek personeli sayısının artırılmasını isteyen idare, 13 milyar TL’ye dayanan bütçesinin azlığından da şikâyet etti. 

Giderlerin büyük bölümünün personel giderlerinden oluştuğunu belirten başkanlık, 'Yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için, personel gideri dışındaki cari giderler ve yatırım ödeneğinin artırılması gerekmektedir” önerisinde bulundu.

Popüler İçerikler

Bazı Okul Müdürleri Devlet Okullarını Ticarethaneye Çevirdi: Dışardan Ekip Getirip Kulüp Açıyorlar!
Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"
Serenay Sarıkaya mı? Hande Erçel mi? Maskülen Tarzın Kime Daha Çok Yakıştığını Birlikte Seçiyoruz!
YORUMLAR
03.03.2022

Dini oluşumlar zaten bağışlar yoluyla yürümeli , ne demek devletten bütçe istemek. Ortaya koyarsın giderlerini ve projelerini isteyen istediğine bağış yapar , ama inanmayanların vergileri ile din sistemini yürütmek olacak iş değil. Bence Diyanet özerk bir yapı olmalı , ama Sayıştay tarafından hesapları denetlenmeli.

03.03.2022

Her ailenin bir camisi olacak, öyle başkasının camisine gidip gelip durmayacaksınız. CHP zamanında Türkiye'de her şehirde cami yoktu biz onu da yaptık. Her mahalleden bir imam çıkardık. Önceden Müslüman da yoktu biz İslam'a davet ettik herkesi. Şimdi elhamdülillah bu konuda Avrupa'dan çok çok öndeyiz.

03.03.2022

Her 100 metrede cami var İstanbul'da. Peki neden son ses hoparlörleri açıyorsunuz ? Yaz günü cam açamıyorum.iğrenc mekanik ses sanki evin içinde. Beni günaha sokuyorsunuz, ezana kes be diyorum sizin yüzünüzden. Günahı boynunuza

Pasif Kullanıcı
03.03.2022

dur şimdi seni kafirlikle suçlayıp çan sesi duymaya davet edenler çıkar..bu gerizekalılara anlatamazsın o minarelerin ne işe yaradığını anca bir yerlerine sokacan anlasın diye..enflasyon gibi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ