Diyanet Başkanı Erbaş'tan 'Çav Bella' Açıklaması: 'Sosyal Medyada Övenler Hakkında Soruşturma Başlatıldı'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir'deki camilerde 'Çav Bella'nın çalınması üzerine açıklamalarda bulundu. Erbaş, durumun kabul edilemez olduğunu belirtip, görüntüleri sosyal medyada överek paylaşanlar hakkında soruşturma açılacağını kaydetti. 

Erbaş, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, yapılan bu eylemin çirkin bir saldırı olduğunu ve asla kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Erbaş'ın paylaştığı mesaj şöyle 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasadışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez. Mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanları derinden yaralayan bu hadiseyle ilgili suç duyurusunda bulunulmuş; bu provakatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.'

Ne olmuştu?

Müftülükten 'Çav Bella' Soruşturması: 'Sabotaj Gerçekleştirildi'

İzmir'de camilerin merkezi sisteminin frekansına korsan olarak giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, İzmir’deki birçok camiden ’Çav Bella’ şarkısını yayınladılar.

Cami hoparlörlerinden gelen müzikle şaşkına dönen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameraları ile kaydedip sosyal medyada paylaştı.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine İzmir İl Müftülüğü, yayını yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
21.05.2020

Ateist "bana saygı duymak zorundasın" dediğinde problem yok iken, müslüman kesimin kutsal değerleri ile oynanınca gösterdiği tepki niçin bu kadar garip geliyor ? Ne hristiyanın ne müslümanın ne de musevinin kutsal değerleri ile dalga geçilmeyeceğini bilmiyorlar mı ? Demek ki...

21.05.2020

Sosyal medyada kelle avına çıkıncaya kadar camide bu fırlamalığı yapanı soruşturur insan ve dahi başka yerde olmaması icin önlem almaya uğraşır. Faşizm olan kısmı yapılan olayı paylaşan bile kelle avcılarının hedefi haline geliyor. Haber değeri olan bir şey yorumsuz da paylaşılır. Musevi yapsa hiristiyan yapsa da aynı şey..

21.05.2020

Arap bedevilerine bak nasıl kudurdular Türk ülkesi mi arap ülkesi mi belli değil islam sevgi diniydi hani biri mezar taşını yarağa benzetir biri şarkı çaldı diye kudurur islam en pis faşizmdir çıkarı olmayan kimse islamı sevmez sevemez

21.05.2020

Kuran'da birçok ayet var ama özet bir örnek Ayet Nahl 90 : "Muhakkak ki Allah adaleti, ihsanı, akrabaya karşı cömert olmayı emreder; hayâsızlığı, kötülüğü ve zorbalığı yasaklar. İşte Allah, aklınızı başınıza alasınız diye size böyle öğüt veriyor." Eğer hayatında başına kötü birşey geliyorsa bu ayete uyulmadığı için, o halde din mi kötü olan şimdi.

Pasif Kullanıcı
21.05.2020

Oysaki ben Diyanet`in son 4 ayda harcadığı 3.8 milyar lira ile bütün camilere yüksek korumalı dahili iletişim sistemi yaptırıp, alarm, çelik kapı falan taktırdığını düşünmüştüm. Kesin CHP`liler Pentagon`un desteği ile yapmışlardır, yoksa mümkünatı yok. Lanet olası CHPLİLER!!!

TÜM YORUMLARI OKU (79)