Diyanet 29 Ekim Hutbesinde Yine Atatürk'ü Anmadı

Cumhuriyet'in  ilan edilişinin 98. yıl dönümünün kutlandığı bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ildeki camilerde okutulmak üzere hazırlanan Cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk anılmadı.

Diyanet'in bu haftaki hutbe başlığı 'Yaşlılarımıza Vefa, Rahmet ve Mağfiret Vesilemizdir' oldu. Hutbede büyüklerin, anne ve babaların yalnız bırakılmayıp ihtiyaçlarının karşılamanın önemine dikkat çekildi.

Cumhuriyet anıldı Atatürk yok sayıldı

Hutbenin son bölümünde günün anlam ve önemine değinildi. Ancak orada da Atatürk'ten bahsedilmedi. O kısım şöyle: 

'Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümü. Bu vesileyle şanlı Kurtuluş Mücadelemizde canlarıyla, kanlarıyla bu toprakları savunan ve vatanımızı bize emanet eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Yüce Rabbimiz kıyamete kadar bu mukaddes vatanda birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eylesin.',

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
29.10.2021

Anmasın zaten, ağzına yakışmaz Atatürk ismi.

29.10.2021

Bunlar gittiğinde böyle bir kurumu devam ettirirse yeni gelen hükümet, onlarında biletini kesin. Kaldırın artık şu saçma diyaneti.

29.10.2021

Bence yanlış bir düşünce. Diyanet'in kaldırılması değil, başındaki düşünceleri artık örümcek ağı bağlamış kişilerin değişmesi lazım.

29.10.2021

Diyanet işleri değil hıyanet işleri

TÜM YORUMLARI OKU (38)