Distopyadan Psikolojik Gerilime: Sizi Karanlık Dünyalara Çekecek Diziler

Distopyalar ve gerilim dizileri sizi heyecanlandırıyorsa tam size göre bir liste hazırladık. Karanlık ve iç karartıcı olayları izlemekte garip bir çekicilik buluyorsanız ve sıra dışı konularla ilgileniyorsanız, bu dizileri favorilerinize ekleyeceğinizden eminiz. Psikolojik gerilimden gizemlerle dolu bilim kurgulara, katliam yaratan yapay zekadan paranormal olaylara kadar çok çeşitli olay örgülerine sahip diziler arasında yok yok! Hadi, karanlık dünyalara adım atacağınız ve izlerken tüylerinizi diken diken edecek dizilere birlikte göz atalım...

15. The Purge - IMDb: 6.5

Aynı isimdeki filmden uyarlanan The Purge, yılın sadece bir günü 12 saat boyunca cinayet işlemenin suç kabul edilmediği bir geceyi anlatan karanlık bir dizi. İnsanların maske takarak intikam ve katliam ateşiyle yanıp tutuştuğu olaylar silsilesi ile karşınıza çıkan hikaye, oldukça iç karartıcı ve korkunç. Suç ve ceza kavramlarından azade olunan bir zaman diliminde, insanların ne kadar tehlikeli olabileceğini göreceksiniz. Uyarıyoruz; canavarca duygular, düşmanca hisler ve korkunç olaylarla dolu bu dizi sizi korkutabilir!

14. The Haunting of Bly Manor - IMDb: 7.4

Kasvetli bir dünyaya kapı aralayan The Haunting of Bly Manor, günümüzde geçmesine rağmen gotik bir hikaye ile karşınıza çıkıyor. 9 bölümlük mini dizide, ailesi seneler önce ölen iki çocuğa mürebbiyelik yapmaya başlayan Dani karakteri ve onun üzerinden pek çok farklı karaktere yoğunlaşılıyor. Mürebbiye Dani ve bakıcısı olduğu yetim çocukların yaşadığı paranormal olaylar hem merak uyandırıcı hem de korkutucu! İhtişamlı bir malikanede geçen olaylar dizisinde, merak ve korku duygularını bir arada yaşayacaksınız.

13. You - IMDb: 7.7

Psikolojik gerilim dizisi olan You, saplantılı ve hastalıklı Joe karakterinin başından geçen aşklara odaklanıyor. Hayatına giren kadınları takıntı haline getiren baş kahraman, önceleri romantik ve ilgili bir sevgili olarak karşınıza çıkıyor. Ancak bu görünümünün arkasında aşk uğruna cinayet dahil her türlü hareketi mübah gören bir psikopat var! Joe'nun tehlikeli ve manipülatif hamlelerini hem merak hem de gerginlikle seyredeceksiniz. Diziyi bir solukta bitireceğinizden eminiz!

12. Maniac - IMDb: 7.8

Emma Stone ve Jonah Hill gibi yıldız oyunculara ev sahipliği yapan Maniac, fütüristik bir evrende geçiyor. Dizi, hayatta bir amacı olmayan Annie ve şizofreni tanısı konan Owen adlı birbirinden haberi olmayan iki yabancıya odaklanıyor. Bu kişileri takip eden bir ilaç şirketinin Annie ve Owen karakterlerine, bedensel ve psikolojik açıdan iyileşme vadetmesiyle olaylar gelişiyor. Çağın odak konusu olan yapay zekanın baskın bir tema olduğu dizide; psikolojik hastalıklar, simülasyon ve insan deneyleri gibi konuların derinlemesine ve tüm çıplaklığıyla işlenmesi canınızı sıkabilir.

11. A Series of Unfortunate Events - IMDb 7.8

Aynı isimdeki kitap serisinden uyarlanan A Series of Unfortunate Events, ebeveynleri trajik bir yangında ölen Baudelaire kardeşlerin hikayesini ele alıyor. Zalim ve açgözlü Konf Olaf'ın vesayetine geçen kardeşler, vasileri tarafından ağır işkencelere maruz kalıyor. Onun kötülüklerinden kaçmaya çalışan üç küçük kardeşin umutsuz mücadelesini izlerken içiniz kararabilir! Her yaştan izleyiciye uygun olan diziyi şiddetle öneriyoruz.

10. Altered Carbon - IMDb: 8.0

Çizgi romandan diziye uyarlanan Altered Carbon, teknolojinin çok geliştiği bir dünyada geçiyor. İnsan karakterinin ve ruhunun yeni bedenlere transfer edilebildiği bu dünyada, ölüm kavramı artık eskiden yaşanan bir eylem olarak kalıyor. Cyberpunk temasını iliklerinize kadar hissedeceğiniz dizide, fazla gelişmiş teknolojinin sebep olduğu sonuçların yanı sıra, Takeshi Kovacs isimli askerin başından geçen karanlık olaylara da hayret edeceksiniz.

9. The Man in The High Castle - IMDb: 8.0

Philip K. Dick'in aynı isimdeki romanından esinlenilen The Man in the High Castle, oldukça merak uyandırıcı bir içeriğe sahip. İkinci Dünya Savaşı'nı diktatörleriyle meşhur Mihver Devletleri'nin kazandığı korkunç bir alternatifi anlatan diziyi izlerken tarihe olan bakış açınız değişebilir. Yakın dönem tarihindeki etkin figürlere, eğilimlere ve siyasi olaylara zıt bir perspektiften bakmanızı sağlayacak diziyi mutlaka izleyin!

8. The Handmaid's Tale - IMDb: 8.4

Margaret Atwood'un aynı isimdeki romanından uyarlanan The Handmaid's Tale akılalmaz bir distopya. Teknolojik ve sanayi gelişmeler sonucu kaynakları tükenip dengesi bozulan dünya tasavvurunda; aksaklıkların sapkınlıktan kaynaklandığını düşünen radikal ve terörist dini örgüt, Amerika Birleşik Devletleri'ni işgal ediyor. Teokratik bir cumhuriyet kuran terörist oluşum, iktidarlarından önce kendilerine göre dinsiz ve sapkın yaşayan herkesi kölelik ve itaat rejimiyle yönetmeye başlıyor. Amerika Birleşik Devletleri topraklarında kurulan Gilead isimli 'ilahi cumhuriyet'te geçen dizide, dünyadaki küresel kirlilik nedeniyle sağlıklı bebek de doğmuyor. Kısırlığın yaygın bir hastalık olduğu evrende, sapkın ve inançsız olarak kabul edilen kadınların hepsi damızlık köle olarak kullanılıyor. İsimleri dahi köle olarak gönderildikleri evdeki erkeğe göre belirlenen dizide, damızlık Offred'in mücadelesini çelişkili duygular içinde izleyeceksiniz.

7. Hannibal - IMDb: 8.5

Hannibal; Kuzuların Sessizliği filminden tanıdığımız tüyler ürpertici Dr. Hannibal Lecter'a odaklanan bir dizi. FBI ajanı olan Will Graham, azılı suçluları yakalamak için yardıma ihtiyaç duyar ve cinayetleri çözme işinde oldukça başarılı olan psikiyatrist Hannibal Lecter ile beraber çalışmaya başlar. Fakat psikiyatristin işinde bu kadar başarılı olmasının sebebi, kendisinin de son derece tehlikeli bir katil olması. Efsane aktör Mads Mikkelsen'in Hannibal Lecter karakterine hayat verdiği dizi sizi oldukça gerebilir!

6. Mr. Robot - IMDb 8.5

Sevilen aktör Rami Malek'i yıldız haline getiren dizi Mr. Robot, oyuncunun kendi dünyasında yaşayan bir programcıya hayat verdiği Elliot karakterinin öyküsünü işliyor. Normal hayatında bir siber güvenlik şirketinde yazılımcı olarak çalışan zararsız ve asosyal görünümlü Elliot, geceleri ise ciddi ve tehlikeli bir hackera dönüşüyor. Suç, dram ve gerilimi bir arada bulabileceğiniz diziyi heyecanla izleyeceksiniz.

5. Westworld - IMDb: 8.6

Yapay zekanın ve teknoloji çağının korkutucu senaryolarından biri Westworld! Yıldız oyunculara ev sahipliği yapan çarpıcı ve fütüristik dizi, yalnızca zenginlerin girebildiği bir eğlence parkında geçiyor. Eğlence parkındaki tüm cihazların ve simülasyon oyuncaklarının yapay zeka tarafından yönetildiği dizide, oyunlara ait figürler insanlarla mücadele etmeye başlıyor. Yapay zekanın insan aklına karşı savaştığı hikayeyi seyrederken çok gerileceksiniz!

4. Stranger Things - IMDb: 8.7

Tüyler ürpertici hikayesiyle aklınızı başınızdan alan Stranger Things, ilk bakıldığında renkli gibi gözüküyor. Ancak dizi küçük bir çocuğun doğaüstü olaylar sonucu gizemli bir şekilde kaybolmasıyla başlayarak bambaşka iç karartıcı olaylar silsilesini beraberinde getiriyor. Telekinetik güçler, talihsiz serüvenler ve tehditkar deneylerle dolu diziyi seyretmelisiniz.

3. Black Mirror - IMDb: 8.8

Karanlık bir bilim kurgu dizisi olan Black Mirror, her bir bölümü farklı bir konuya sahip olsa da bütün halinde incelendiğinde hiç de ayrı olmayan bir kurguya sahip. İmkansız gibi gözüken senaryolara sahip dizi, aslında modern dünyanın gidişatında her şeyin mümkün olduğunu ya da olabileceğini bir tokat gibi izleyicinin yüzüne çarpıyor. Teknolojisiz yaşayamayan insana ve topluma dair distopik bir hiciv tarzındaki dizide; sanat, ahlak, politika gibi pek çok kavramı sorgulamaya başlayacaksınız.

2. Dark - IMDb: 8.8

Evrenin gizemlerine yoğunlaşan Dark, adından da anlaşıldığı gibi karanlık bir dizi. Almanya'daki taşrada bulunan nükleer santral etrafında konuşlanmış ufak bir kasabada geçen dizide gizemli kaybolmalar, zaman yolculukları ve çok daha fazla gizeme tanık olacaksınız. Korkulu ve karanlık olay örgüsünün tüyler ürpertici müziklerle tamamlandığı diziyi izlerken zaman zaman etrafınızı kontrol etmek isteyebilirsiniz...

1. Death Note - IMDb: 9.0

Mangadan diziye uyarlanan Death Note, karanlık olduğu kadar adaletli bir senaryoya sahip. Hayattan zevk almayan Yagami Light adlı lise öğrencisinin sıkıcı yaşantısı devam ederken üzerinde 'Death Note' yazan bir defter bulur. Bu defterin özelliği ise içine ismi yazılan kişilerin ölmesi! Özelliği keşfeden Yagami'nin, defteri kötülerin ve suçluların sonunu getirme mücadelesinde kullanmasına tanık olacaksınız.

Hollywood'dan Sıkılanlar Buraya: En Sevilen 15 İngiliz Komedi Filmi
Ufkunuz Açılacak: Netflix'in En Beğenilen Birbirinden İlginç ve Sürükleyici Belgeselleri
Macera Severler Buraya: Netflix'teki Keyifle İzleyeceğiniz Macera Filmleri

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
02.10.2021

altered carbon'a ya hiç başlamayın ya da sadece 1. sezonu çerezlik izleyip, 2. sezona hiç başlamayın bence. zaten iptal oldu yeni sezon gelmeyecek.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ