Disney, Tartışma Yaratan Atatürk Dizisi Hakkında Açıklama Yaptı

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı için Disney'de yayınlanmak üzere çekimlerine başlanan Atatürk dizisi son günlerde gündemden düşmüyor. Disney'in yayınlamaktan vazgeçtiği dizi FOX ekranlarında ve sinemada yayınlanmaya hazırlanırken, Disney'den konu hakkında açıklama geldi.

Disney'in merakla beklenen dizisi Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı şerefine 29 Ekim günü platformda yayınlanacaktı.

Disney'in lokal projelerini 2024 yılına kadar rafa kaldırmasına rağmen Atatürk'ü yayınlama kararından vazgeçmemesi platform kullanıcılarını memnun ederken, Disney'in son dakika aldığı kararla Atatürk dizisi iptal edilmişti.

Disney'in bu hamlesi sonrasında sinemada ve 29 Ekim günü FOX ekranlarında yayınlanması planlanan Atatürk hakkında platformdan beklenen açıklama geldi.

Walt Disney'in Türkiye ofisi ve dizinin yapım firması Lanistar Media tarafından yapılan açıklamada “Atatürk” dizisinin iki bölüm olarak televizyonda ve sinemalarda yayımlanacağı duyuruldu.

Söz konusu açıklamada The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner konu hakkında şunları söyledi:

Atatürk içeriğimizi Cumhuriyetimizin 100. yılında izleyicilerimiz ile buluşturuyoruz. İçerik stratejimizde yapılan değişiklikler sonucunda iki film olarak planladığımız Atatürk’ün ilk TV özel versiyonunun FOX kanalımızda yayınlanmasının ardından, iki film sinemalarda ve sonrasında FOX ekranlarında olacak. Böylece, ‘Atatürk’ü çok daha geniş kitlelere ulaştırmış olacağız.”

Lanistar Medya adına Yapımcı Saner Ayar ise şöyle konuştu:

“Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında ‘Atatürk’ü Ekim ayından itibaren FOX’ta TV özel versiyonuyla yayınlayarak, çok daha geniş bir seyirci kitlesine ulaştıracak olmaktan gurur duyuyoruz. Bu çok özel yapımı iki ayrı film halinde sunacağız ve TV’nin yanı sıra sinemalarda da yayınlayarak izleyicilerimize büyük ekranda film izleme keyfi yaşatacağız.'

Buna göre Atatürk dizisinin yayın takvimi şu şekilde olacak:

  • 29 Ekim, 1. film TV özel versiyon FOX ekranlarında

  • 3 Kasım, 1. film sinemalarda

  • 22 Aralık, 2. film sinemalarda

  • 2024 yazı, Her iki film FOX ekranlarında

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
02.08.2023

Yani diğer ülkelere yayını olmayacak. Devlet yasaklamalı demeyeceğim ama inşallah Türkiye'den çekilmek zorunda kalacağınız şekilde zarar edersiniz. Ne marvel filmlerinize ne animasyonlarınıza herhangi bir şeyinize bir daha para yedirmem.

02.08.2023

Benim için bittin Disney👎🏻

02.08.2023

Evet başka soru? Hayırdır nedir sana batan şeyde bu kadar kudurdun :D

02.08.2023

biz onu bir sekilde seyrederizde bundan sonra disney'i kim seyreder onu bilemem

TÜM YORUMLARI OKU (69)