Disney'in Türkiye Yayın Tarihinden 420 Bin Dolarlık Pokémon Kartına Günün Teknolojik Gelişmeleri (29 Mart)

29 Mart Salı günü bilim ve teknoloji dünyasında öne çıkan, sosyal medyada paylaşılan gelişmeleri sizler için derledik.

1. Yaz aylarında ülkemize gelmesini beklediğimiz Disney Plus cephesinden sonunda haber geldi! Türkiye yayın tarihini ve abonelik ücretini açıklayan Disney Plus en güzel içerikleriyle ülkemize geliyor.

Detaylar:

Gümbür Gümbür Geliyor! Disney Plus, Türkiye Yayın Tarihi ve Abonelik Ücretini Açıkladı

2. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son yıllarda özellikle uzay turizmi için büyük hazırlıklar yapıyor. Ay ve sonrasında Mars’a uzay turizmi yapmayı planlayan kurumun ilk adımı Uluslararası Uzay İstasyonu’na uzay turistleri götürmek olacak. Fakat Axiom Mission 1 isimli proje bazı sorunlarla karşılaştı.

Detaylar:

4 Kişilik Ekip Hazır Kıta Bekliyor! NASA'nın Uzay Turizmi Projesinde İkinci Erteleme Geldi

3. 2021 yılında Türkiye'de en çok satılan otomobil modeli olan Fiat Egea'nın hibrit versiyonu Türkiye'de satışa sunuldu. Egea'nın hibrit versiyonunun Türkiye fiyatı ve özelliklerine ilişkin ayrıntılar, haberimizde.

Detaylar:

Türkiye'nin En Popüler Otomobilinin Hibrit'i Satışta: İşte Fiat Egea Hibrit Fiyatı ve Özellikleri

4. Popüler kısa video ve sosyal paylaşım platformu TikTok, izlenen videolarla ilgili kullanıcıların merakla beklediği özellik üzerinde çalışıyor. Yeni özellik daha önce izlediği videoları görmek isteyenleri yakından ilgilendiriyor.

Detaylar:

TikTok'ta İzlenen Videolarla İlgili Merakla Beklenen O Özellik Nihayet Geliyor!

5. Yerli elektrikli otomobil Togg başta olmak üzere elektrikli otomobillerin üretimi ve kullanımındaki gelişmeleri dikkate alarak yeni adımlar atıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 il ile ilgili yüksek hızlı şarj istasyonları konusunda açıklama yaptı.

Detaylar:

Erdoğan'dan Elektrikli Otomobiller İçin Hızlı Şarj İstasyonu Açıklaması!

6. Xiaomi akıllı telefonlar son yıllarda ekran, batarya, yazılım güncellemesi gibi alanlarda oldukça başarılı işlere imza atarken kamera savaşlarında biraz geriden geliyor gibiydi. Ancak yeni yapılan Leica anlaşmasıyla Xiaomi’nin sektörün devleri Samsung ve Apple’a kamera anlamında da rakip olacağını söyleyebiliriz.

Detaylar:

Xiaomi Kamera Savaşlarında Apple'ı Geçebilir! Yeni Ortaklık MIUI Kodlarında Keşfedildi!

7. Türkiye’de hem üretim yapan hem de geniş bir yelpazede ürünlerini satan Vivo, ilk katlanabilir modeli Vivo X Fold fotoğraflarını yayınladı. Samsung’un Galaxy Z Fold modeline rakip olması beklenen Vivo X Fold özellikleri de sızdırıldı.

Detaylar:

Vivo'dan Samsung'a Meydan Okuyacak Katlanabilir Telefon! Vivo X Fold Tanıtım Tarihi ve Özellikleri Sızdırıldı!

8. Popüler sosyal paylaşım sitesi Instagram, toplumsal meselelerin daha çok desteklenmesi amacıyla etiketlere kazandıracağı yeni özellikleri test ettiğini duyurdu.

Detaylar:

Instagram Toplumsal Meselelere Destek İçin Etiketlere Yeni Özellikler Kazandıracak

9. Nadir bulunan bir Pokémon kartı, ABD'de düzenlenen müzayede bir koleksiyoner tarafından 420 bin dolara alıcı buldu. Kart neden bu kadar değerli?

Detaylar:

Bu Pokémon Kartı Açık Artırmada 420 Bin Dolara Satıldı! Peki Neden Bu Kadar Değerli?

10. Instagram gizli profilleri görme yöntemleri sürekli olarak internette paylaşılıyor. Ancak Instagram gizli hesap görme yöntemleri güvenilir mi? Sorusu akıllara geliyor. Birçok farklı uygulama Instagram’da gizli profilleri görmeyi vadederken acaba sizin hangi bilgilerinizi çalıyor? İşte bu soruları sizin için cevaplamaya çalışacağız.

Detaylar:

Instagram Gizli Hesap Görme Yöntemleri Güvenilir mi? Gizli Instagram Profillerini Görme Taktikleri Nelerdir?

11. Bazen Twitter’da gördüğünüz yeşil ve sarı renkli tetrisi andıran kutucuklarla, bazense düşünceli bir şekilde klavyeye bakarak geçirilen dakikalarla Wordle, çoğu internet kullanıcısının bildiği bir oyun haline geldi. Oyunun Türkçe versiyonu da mevcut ve Şubat 2022’de Bundle bünyesine katılan Wordle Türkçe, 2,5 milyon kişiye ulaştı.

Detaylar:

Popüler Oyun Wordle'ın Türkçe Versiyonu 2,5 Milyon Kişiye Ulaştı

12. Google Play Store tarafından haftalık yapılan uygulama ve oyun kampanyalarında bu sefer toplamda 1667 TL değerindeki 5 uygulama ve 11 oyun ücretsiz oldu. Android kullanıcılarının Google Play Store’dan ücretsiz indirebileceği uygulama ve oyunlara birlikte bakalım.

Detaylar:

Google Play Store'dan Bu Hafta Ücretsiz İndirebileceğiniz 1667 TL Değerindeki Oyun ve Uygulamalar!

Bir önceki günün teknolojik gelişmeleri için:

En Çok Konuşulan Telefonlardan Yeni WhatsApp Özelliğine Günün Teknolojik Gelişmeleri (28 Mart)

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu