Disney'in Tartışma Yaratan Atatürk Dizisinin Hangi Kanalda Yayınlanacağı Belli Oldu

Disney Plus'un uzun süredir beklenen ve Cumhuriyetimizin 100. yılında yayınlanması beklenen Atatürk dizisi için çalışmalar uzun süredir devam ediyordu. Disney'in tüm dünyadaki lokal projelerini rafa kaldırmasına rağmen Atatürk dizisini yayınlayacağını duyurması herkesi memnun ederken, diziden bir haber daha geldi. Sinemada yayınlanmasına karar verilen Atatürk'ün ayrıca bir TV kanalı tarafından ücretsiz yayınlanacağı duyuruldu.

KAYNAK: Birsen Altuntaş

Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı devasa bütçeli Atatürk dizisi, hepimizde büyük heyecan yaratmıştı.

Disney Plus'un Cumhuriyetimizin 100. yılında yayınlanması üzerine hızla çekimlerini gerçekleştirdiği Atatürk için 29 Ekim yayın için belirlenirken, platformda beklenmedik gelişmeler yaşanmıştı.

Disney Plus'ın lokal projelerini 2024 yılına kadar rafa kaldırması, fakat yine de Atatürk dizisini 29 Ekim'de yayınlayacağını duyurması herkesi memnun etmişti.

Projelere ara verilmesine rağmen Atatürk'ü yayınlayacağını yineleyen Disney Plus'tan beklenmedik bir haber geldi ve Atatürk'ü yayınlamayacağını duyurdu.

Disney Plus'ın bu hamlesi sonrasında sinemada yayınlanması planlanan Atatürk dizisi hakkında bomba bir gelişme yaşandı.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre Disney Plus’ta yayınlanması planlanan dizinin 85 milyon tarafından izlenmesi için mülkiyet hakları kardeş şirketi FOX’a alındı.

Böylece Atatürk dizisi Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 29 Ekim günü FOX’ta yani açık kanalda ücretsiz yayınlanacak.

Atatürk, 29 Ekim günü tüm Türkiye'ye ücretsiz yayınlanmasının ardından dizinin yapımcısı Saner Ayar tarafından hazırlanan özel montajla iki bölüm halinde sinemada gösterime girecek.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, Disney Plus'a Seslenerek "Atatürk" Dizisinin İptal Edilmesini İstedi!
Aras Bulut İynemli'nin Başrolde Olduğu 'Atatürk' Dizisinden Tüyleri Diken Diken Yapan Bir Tanıtım Yayınlandı!

Popüler İçerikler

Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
Komedyen Polemiği Dallanıyor: Usta Oyuncu Zihni Göktay'dan Cem Yılmaz ve Hasan Can Kaya Atışmasına Olay Yorum
Dünyanın En Ünlü YouTuber'ı Mr.Beast 26 Tane Tesla Hediye Edecek
YORUMLAR
01.08.2023

Şu konuda bile ne çirkin dolaplar dönüyor. Bizim yapımcılar utanın, töre namıss intiqam dizilerine milyonlar dökeceğinize kendiniz yapın da bunların ağzına bakmayın. Bugüne kadar bir tane yüksek bütçeli Atatürk dizisi yapılmaz mı, dünyaya Ottoman pazarlamaktan bir sıra gelsin artık.

01.08.2023

kola dökerek portakal keserek dolar yakarak değil ülke olarak birlik halinde Disney uyeliklerimizi iptal etsek ozaman görürler lobicilik yapmayi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ