Dişlerini Yaptırmak İçin Ülkemize Gelen ve Shrek'teki Eşeğe Benzediğini Söyleyen Talihsiz İngiliz

Yurtdışından Türkiye'ye ucuza diş yaptırmak için gelme trendine #TurkeyTeeth deniliyor.

BBC, bu konu hakkında bir belgesel yapmış ve tedavi sonrasında gelişen komplikasyonların ucuza tedavi yaptırmaya değip değmeyeceğini incelemişti.

Bu trendi detaylı olarak sizlere anlatmıştık:

Bayrakları Asamadık! Diş Hekimleri, Ucuza Diş Yaptırmak İçin Ülkemize Gelen Turistleri Uyardı!

Bee Roche adındaki İngiliz de, Türkiye'ye gelip dişlerini yaptırma furyasına katılanlardan biri.

@beeman920 kullanıcı adı altında paylaşım yapan Bee Roche, TikTok'ta bu deneyimini belgeledi. Tedaviye başlamadan önce Roche, 'Hollywood gülüşü' elde edeceğini umarken Shrek'teki eşeğe benzediğini söyledi.

Roche, tedavinin ilk gününde dişçi koltuğunda 15 buçuk saat gibi uzun bir süre geçirdi.

Roche'a sekiz kanal tedavisi yapıldı ve dişleri tıraş edildi. “Sabah 9:00'da geldim ve sabah 12:40'ta ayrıldım, bu yüzden çok yoruldum. Sekiz kök kanalım vardı, tüm dişlerim traş edildi' diyen Roche, parlak beyaz geçici dişlerini gösterip 'Shrek'teki eşeğe' benzediğini söyledi.

Tedavinin diğer gününde ise sekiz implant, kemik grefti, sinüs kaldırma işlemleri yapıldı, dokuz diş çekildi ve yaklaşık 100 dikiş atıldı.

“Yarı kırık, delikli ve çürük dişlerim ve dolgularım vardı. Önde zaten 20 yıl önce yaptığım kuron olan takma dişlerim vardı. Yani gerçek dişlerim kötü durumdaydı. Dişlerimi yaptırmak yıllardır istediğim bir şeydi, evet muhtemelen Türkiye'ye gelip mükemmel bembeyaz dişlere sahip olmak biraz boşuna. Sahte olduklarını herkes biliyor ama bu benim seçimim, ne kadar beyaz göründükleriyle ilgilenmiyorum.'

Roche, kalıcı dişlerini taktırmak ve yirmilik dişlerinin yerine implant yaptırmak için 6 ay sonra tekrar Türkiye'ye gelmek zorunda.

'Bu tamamen benim yatırımım. Bir yıllık uzun bir süreç ve umarım bir yıl sonra çok mutlu olacağım.'

İşte Roche'un dişleri 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Tıpta Çığır Açacak Gelişme: Bilim İnsanlarının Fareler Üzerinde Yürüttükleri Çalışma Yaşlanmanın Önüne Geçti
Aromalı Prezervatiflerin Artan Satışları Gençlerin Tuhaf Bir Bağımlılığın Pençesinde Olduğunu Gösterdi!
Dış Görünüşü Yüzünden İnsanlardan Kaçıp Vahşi Doğada Yaşayan Genç Adamın Hayata Dönüş Hikayesi

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
01.08.2022

Ucuz ettin yahnisi kardeşim hayırlı uğurlu olsun.... Ülkelerinden ta buralara geliyorlar para birimlerimiz aramızdaki korkunç fark ortada.... Adamlara ülkemiz sudan ucuz daha da yetmiyor daha ucuza mal etme çabasına giriyorlar.... Bunun estetik faciası örnekleri var. Bizim vatandaş da ağzındaki dişi yaptırabilmek için hastanede randevu bile bulamıyor. Yazık

04.08.2022

Yorum yapanlar haberi doğru okumamış diş tedavisi hakkında bilgileri de yok anlaşılan. Bir de bunun üzerine ülkemizi kötüleme hastalıkları nüksedince komik duruma düşmüşler. Adamın ağzındakiler geçici dişler. Orjinal dişler takılıncaya kadar idare etsin diye yapılıyor. ömür geçireceği dişler değil. Koyun gibi olmamak lazım. Editörün de suçu var. Vermiş çoşkuyu. Maksad ülkemi kötületmek kötületmek. Türkiyedeki diş hekimliği ileri düzeyde. O saydığı ameliyatların yaşamış implanları takılacak bir hasta olarak yazıyorum. Bunun bir ölçü kıstası olmamakla beraber Sizin beğenmediğiniz ülkemin hekimleri o yurt dışındadır diye övgü dizeceğiniz hekimlerin çoğuna implant takar, takla attırır. Ülkemizde de her yerde olduğu gibi çok başarılı hekimler var. Ama tabii siz Türkiye'de Türkiyeli diye takdir edemezsiniz. Sizin takdir edebilmeniz için Almanya İsviçre Fransadan ses vermeli.

14.11.2022

Bilgilendirme için teşekkürler, emeğinize sağlık ✌🏼

01.08.2022

İlk resimdeki adamın dişi gayet iyi olmuş

TÜM YORUMLARI OKU (6)