Dışişleri O Ülkeye Nota Verdi! Türk Bayrağı ve Erdoğan Maketi Yaktılar

Türk bayrağı ve Erdoğan maketinin yakılması sonrası Türkiye-İsviçre arasında ipler gerildi. Türkiye, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak nota verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsviçre makamlarının alçak eyleme göz yummasını şiddetle kınıyoruz." dedi.

İsviçre'nin Zürih kentinde binlerce kişinin katılım sağladığı 'Feminist grevi'ne sızan 'Zürih Devrimci Grev Kolektifi' adlı PKK yanlısı örgüt üyeleri, Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzeyen bir maketi ateşe verdi.

Görüntülerde bir market arabasının içine yerleştirilen Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzeyen bir maketin ateşe verildiği görüldü.

Diplomatik kaynaklar, Zürih’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan maket yakma ve pankart açma hadisesinin gerçekleşmesi üzerine İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch'u, Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay tarafından Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı bilgisini paylaştı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; görüşmede, Büyükelçi Ruch'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Ayrıca, bu tür saldırılara müsaade edilmemesi gerektiğinin altı çizilerek, olaya ilişkin soruşturma başlatılarak, faillerin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin süratle yapılması talep edildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak olayı kınadı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Çelik paylaşımında, 'İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türk Bayrağını ve Cumhurbaşkanımız Sn

@RTErdogan’ı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz.

İsviçre makamlarının bu alçak eyleme göz yummasını şiddetle kınıyoruz.

İsviçre makamlarını terörle ve nefret suçlarıyla mücadele konusunda kararlı olmaya davet ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
15.06.2023

Ne kadar kabul etmesekte, istemesekte RTE şuan Türkiye Cumhuriyeti'nin (umarım bu isim değişmez) Cumhurbaşkanı. O yüzden Türk bayrağına yapılan zaten alenen savaş çağırısı ve hakaret de, RTE maketi yakmanın da ondan hiçbir farkı yok. Umarım yaktığınız o ateşte bir bir yanarsınız...

15.06.2023

Her ülkenin milli bayrağı, o ülke için mukaddes bir değerdir ve sonsuza dek öyle kalır. Mevkiisi ne olursa olsun RTE, gelip geçici bir isimdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk bile Türk bayrağının üzerinde yer alamazken ya da onunla eşit tutulamazken, Sıradan bir cumhurbaşkanı olan RTE' yi siz bayrakla nasıl eşit tutuyorsunuz hayret ediyorum doğrusu. Ne demek bayrak yakmakla, RTE maketi yakmanın bir farkı yok? Çok enteresan gerçekten...

15.06.2023

t.c bayrağı dışında beni ırgalayan bir durum yok bu içerikte bana ne oğlum rte den,araplar üzülsün afganlar ağlasın,lanet olsun o şahısın dönemine denk geldiğim güne paleolitik çağda yaşasaydım mamut olsaydım da bu şahısa denk gelmeseydim kendi milletine sayısız hakaret eden ülkenin ve gençliğin hayatını yerle bir eden adama duyar mı kasacağım

Pasif Kullanıcı
15.06.2023

PKK lı piclerin işidir bu mâlum Avrupa teröristlerin korunup kollanıldığı yer

15.06.2023

ISIDli Afgan Suri Paki degillerdir,reislerini severler di mi?

TÜM YORUMLARI OKU (29)