Dışişleri'nden Açıklama: 'Rusya'yı Bu Haksız ve Hukuksuz Eylemi Durdurmaya Çağırıyoruz'

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri operasyonla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında 'Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri tarafından Ukrayna’ya yönelik olarak başlatılan askeri operasyonu kabul edilemez buluyoruz ve reddediyoruz' denildi.

Rusya'nın saldırısı 'uluslararası hukukun ihlali' olarak nitelendirildi ve Rusya saldırıyı durdurmaya davet edildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'Bu saldırı, Minsk mutabakatlarını ortadan kaldırmanın ötesinde, uluslararası hukukun ağır bir ihlalidir ve bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil etmektedir. Ülkelerin toprak bütünlükleri ve egemenliklerine saygı duyulması gerektiğine inanan Türkiye, sınırların silah yoluyla değiştirilmesine karşıdır.

Rusya Federasyonu'nu da bu haksız ve hukuksuz eylemi bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğimiz devam edecektir.'

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
24.02.2022

şu açıklamayı chp yapsa siz abd nin kölesi olmuşsunuz batıya el açmaktan desteklemekten vazgeçmediniz derlerdi ve hala diyorlar o zaman bu açıklama ne şimdi bir tarafsız kalın denge kurmayı ne zaman öğreneceksiniz siz

24.02.2022

ülkede ne kadar çok rustapar varmış arkadaş! şu durumda bile federasyonu savunmak zorbasevicilikten başka birşey değil.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ