Dışişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosluğuna Saldırı Düzenlendiğini Duyurdu: 'En Sert Biçimde Kınıyoruz'

Dışişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosluğu'na silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada 'Saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz' denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz' denildi.

'BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür'

BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında saldırının gerçekleşmiş olmasının vahim ve düşündürücü olduğu aktarılan açıklamada, 'Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür. Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz' ifadelerine yer verildi.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Yurt Dışı Alışverişlerinde 30 Euro Limiti Kaldırılmasını “Fırsat” Olarak Yorumlayan İTO Başkanı’na Tepki Yağdı
Metroda Yaşlı Gördükleri İçin İsyan Eden İki Kişi Tepki Çekti: "Yaşlıların Toplu Taşımada Ne İşi Var?"
İstanbul Vapurlarında Çay Simit Devri Kapanıyor: Taze Çay Satışı İptal Edilebilir
YORUMLAR
27.07.2022

Irak’ta medeniyet diye bir şey mi var kınasanız ne olacak, bu pis Araplara yüz verdikçe iyice tepemize çıkacaklar

27.07.2022

Musulda kürtler var

Kınayın kınayın.. Kınaları yakın...

27.07.2022

Ortadoğu çöplüğünde savaşa çekiliyoruz ve bu konuda önlem alınmıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ