Dışişleri Bakanlığı Duyurdu: Lübnan’daki Türk Vatandaşları Tahliye Edilecek

İsrail’in terör estirdiği Lübnan’da bulunan Türk vatandaşları, bakanlığın koordinesinde tahliye edilecek. Bakanlık ayrıca, Türkiye üzerinden tahliye için yardım isteyen 20’ye yakın ülkenin vatandaşlarını Lübnan’dan çıkarmak için hazırlık yapıldığını da açıkladı.

Orta Doğu’da uzun yıllar sonra yeniden savaş başlatan İsrail, dün akşam saatlerinde 1 haftadır hava saldırısı düzenlediği Lübnan’a karadan da askerlerini sokmuştu.

Türk Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’da durumun daha da kötüleşme ihtimali olduğunu ve ülkede bulunan Türk vatandaşlarının tahliye edileceğini duyurdu.

Bakanlık ayrıca, Lübnan’da bulunan ve Türkiye üzerinden tahliye edilmesi için 20 ülkenin talepte bulunduğu diğer ülke vatandaşları için de hazırlık yapıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığının açıklaması 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

ABD’li Yetkili Açıkladı: İran, İsrail’e Balistik Füze Saldırısı Yapacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail Açıklaması: "Filistin ve Lübnan’dan Sonra Göz Dikeceği Yer Türkiye"
Savaş Yayıldı! İsrail, Lübnan'ı Karadan İşgale Başladı: Lübnan Ordusu Sınırdan Çekildi

Popüler İçerikler

Ediz Ün İstifa Etti: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün İstifasını İstemişti
Galatasaray'da Okan Buruk'un Penaltıya İtirazı Olay Oldu
Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”
YORUMLAR
01.10.2024

Kendi vatandaşımız tamam da, diğer ülkelerin amelesi olup her hıyara tuzla koşmaya devam etmeye ne gerek var? Biz DHL transfer merkezi miyiz bölgenin?

01.10.2024

Gücü olmayan dost ülkeler var mesela sana örnek olarak Bosna'yı verdim. Türkiye ile ilişkileri çok iyi, türk yatırımcıların çok gittiği ve kolaylık gördüğü bir ülke. Türkiye de böyle bir durumda dost bir ülkenin 10-15 vatandaşını tahliye etti diye bir şey olmaz.

Mujde mujde 3 milyon arab daha geliyor Ha ha 😂

3 Milyon arab lubnandan 5 milyon arab idlibten 10 milyon arab ulkede Yakinda cihat ilan edip ulke kuracak bu arablar bu ulkede Ha ha ha arab seviciler sevinin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ