Dişi Yılanların Klitorisinin Olduğu Keşfedildi! Bilim İnsanları Bunca Yıl Aksini Düşünüyordu

Bilim insanları şimdiye kadar dişi yılanların cinsel organının bulunmadığını düşünüyordu. Ancak durum hiç öyle değilmiş ve dişi yılanların klitorisinin olduğu keşfedildi.

İlk defa dişi yılanların cinsel organları için kapsamlı bir araştırma gerçekleştirildi.

Araştırma, en prestijli biyolojik araştırma yayınlarından olan Proceedings of the Royal Society B Journal'da yayımlandı.

Bilim insanları, erkek yılanlara kıyasla dişilerin cinsel organlarının daha az incelendiğini belirtti. Bu olayın aslında dişi yılanların cinsel organlarının bulunmasının zor olmasıyla alakası yok. Araştırmacılar dişi yılanların cinsel organlarına pek önem vermedikleri için bulunamamıştı.

Erkek yılanların cinsel organları yıllardır bilimsel araştırmalarda inceleniyordu.

Ayrıca yaygın kanılardan biri de, dişi yılanların çok küçük penislere sahip olduğu yönündeydi. Bazı dişi sürüngenlerin cinsel organları böyle bir yapıya sahip olabiliyor.

Dişi yılanların bir dokuyla birbirinden ayrılan ve kuyruğun alt kısmında yer alan gizlenmiş iki ayrı klitorisi olduğu bulundu.

Çift duvarlı bu organ sinir hücreleri, kolajen ve erektil (sertleşebilir) dokuyla tutarlı şekilde kırmızı kan hücrelerinden oluşuyor.

Araştırmayı yürüten Megan Folwell konu hakkındaki bilgi eksikliğini şu ifadelerle açıklıyor:

'Dişi cinsel organının tabu olması, bilim insanlarının bulamamış olması ve yılanlardaki 'çift cinsiyetliliğe (interseks)' dair yanlış algının insanlar tarafından kabul görmüş olmasının bir kombinasyonu. Bu bana mantıklı gelmedi. Birçok hayvanın klitorisinin olduğunu biliyoruz, neden yılanların da olmasın ki? Bu organ gerçekten yok mu, yoksa gözden mi kaçırıldı? Bunu araştırmak zorundaydım'

Bunun üzerine dişi yılanları incelemeye başlayan Folwell, ilk incelediği yılanda klitorisi buldu. Kalbe benzeyen organ, dişi yılanın erkek partner çekmek için kullandığı koku bezlerinin hemen yanında yer alıyor.

Folwell'in ekibi dokuz farklı türden birçok yılanı inceledi ve hep aynı sonuca ulaştı: Dişi yılanların tamamı klitorise sahip.

Önceki yaygın kanılardan biri de, dişi yılanların çok küçük penislere sahip olduğu yönündeydi. Bazı dişi sürüngenlerin cinsel organları böyle bir yapıya sahip olabiliyor.

Araştırma sonuçları yılanların cinselliği hakkında dişi uyarılması ve zevkini de içeren yeni teorileri ortaya koydu.

Bilim insanları yılanların çiftleşmesinin baskıyla olduğunu, yan erkek yılanların dişileri zorladığı fikrine yakınlardı. Bunun ise çiftleşme sırasında erkek yılanların genellikle fiziksel olarak agresif olması ve dişi yılanların sakin bir görüntü çizmesinden yola çıkılarak ortaya koyulduğu biliniyor. 

Folwell 'Klitorisin bulunmasıyla birlikte artık baştan çıkarılma ve uyarılmanın, dişi yılanların erkeklerle çiftleşmek için daha istekli olmasının bir yolu olup olmadığına bakabiliriz' diyor.

İlginizi çekebilir

Google Verileri En Çok Hangi Rüyayı Gördüğümüzü Ortaya Çıkardı: Yılanlar, Örümcekler ve Diş Dökülmesi!
Dünyanın En Tehlikeli Seyahat Noktalarından Biri Olan Yılan Adası Tüylerinizi Ürpertecek!
Yerin Yedi Kat Altında Yaşayan ve Yılanların Şahı Olan Anadolu Topraklarının En Önemli Efsanesi Şahmeran

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
15.12.2022

Sil sil sil çabuk sil paylaşımı nerede yaptığına bak burası onedio sapık başkenti üstelik Türkiyede timsaha neler olduğunu biliyorsun değil mi.

15.12.2022

Ne büyük bir keşif gerçekten 👏

15.12.2022

keşfetmek için çok uğraştılar mı acaba😅

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ