Dişi Çekilen 5 Yaşındaki Deniz, Hayatını Kaybetmişti: O Klinik Kapatıldı

Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel diş kliniğinde genel anestezi yapılarak 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan 5 yaşındaki Deniz Sönmez, yaşamını yitirmişti.  

Yaşanan feci olayda yeni gelişme yaşandı.

Tepkiler üzerine diş kliniği, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 ay süreyle mühürlendiği duyuruldu.

Edinilen bilgiye göre, Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel diş kliniğinde genel anestezi yapılarak 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan 5 yaşındaki Deniz Sönmez, eve geldikten sonra kötüleşti ve hastaneye kaldırıldı. Sönmez, 3 gün sonra yaşamını yitirdi.

Olaya ilişkin konuşan acılı anne Elena Sönmez, ''Ben yardım istedim ama bana yardım etmediler. ‘Ben ölüyorum’ dedi. Sonra çok hareket yaptı ama kimse gelmedi. Hepsi gördü ve güldü'' dedi. 

Olayın detayları haberimizde

Feci Olay! Dişi Çekilen 5 Yaşındaki Deniz, Hayatını Kaybetti: 'Hepsi Gördü ve Güldü'

5 yaşındaki Deniz Sönmez'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında işlemin yapıldığı klinik 1 ay süreyle kapatıldı.

Kliniğin mühürlenen kapısına, “16.11.2023 tarih ve 229439732 Sayılı Sağlık Bakanlığı oluruna istinaden 1 ay süreyle mühürlenmiştir” yazısı yazıldı. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu kararın Sağlık Bakanlığı’nın bilgisi doğrultusunda, soruşturma ve incelemenin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için alındığı belirtildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması devam ettiği öğrenildi.

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
18.11.2023

Deniz geri gelmeyecek, o ana baba omur boyu gogus kafeslerinde bir yanginla yasayacak. Klinik kapatildi guzel ama sorumlular konu unutulduktan sonra gidip baska klinik acmayacaginin garantisi var mi?

Sağlıkçıyı savunmak amacı ile değil mesleği savunmak amacıyla ve bilgi vermek için yazıyorum, yargısız infaz yapmışsın. Tıbbi işlemlerin bazı öngörülemeyen ve düzeltilemeyen yönleride olabilir. Doğru işlem doğru şekilde yapılsa da böyle üzücü kayıplarımız olabiliyor. Elbette derinlemesine araştırılacaktır ve bir ihmal varsa sorumlu ceza alacaktır. Beni üzen annenin ifadeleri. Bu tip durumlar genellikle allerjilerde bu kadar akut seyrediyor. Eğer çocuğun uygulanan anestetik maddelere allerjisi yoksa rutin bir test uygulanmaz dünyada da bizde de. Çok düşük bir ihtimalle allerji riski vardır. Ancak bu allerjiler 24-48 saat sonra bile bulgu verebilir. Yani her girişimi doğru yapsa bile diş hekimi bunu öngöremez. Siz bana boğazınız ağrıyor diye başvurursanız benim görevim "ilaç allerjisi" sormaktır. Siz yok derseniz, ben yok kabul eder ve o ilacı yazarım. Burada da benzer bir olay yaşanmışsa ve tüm acil girişim ekipmanları varsa anne "gülüyorlardı" dediğinde çocuk sağlıklı olabilir.

18.11.2023

1 ay muhurlenme ne ya? analar babalar cocuklariniza seker vermeyin,cocuklarinizi major agiz operasyonlardan imtina edin.her denilen seye inanmayin ikinci gorus alin gaytrnasakithamasnedio okutmayin

Bir haftadir bir turlu gecmeyen rahatsizligim icin Haydarpasa Numune Yeldegirmeni klinigine gittim.Yerinde olmayan sabirla bekledigimiz doktor beni muayene etmeden sikayetimden yola cikarak ilac yazdi ve rapor vermedi.Benim nerede calistigimi bile sormadan nasil bu kaniya vardigini sordum. Benim soylemem gerektigini soyledi.Isini yapmadi oysaki beni muayne etmedi.6 kisi toplam muaynemiz yarim saat surmedi.Bizi biran once yapay zekaya emanet etsinler bu memelekette insan eli degen herseyde suistmal var.

18.11.2023

ABD de çıktı yapay zeka %90 doğru teşhis koyuyor.Bana göre doktorlar sadece ameliyat yapsın onuda düzgün yapsınlar sağlık ocağındaki doktorlar gereksiz yere maaş alıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (12)