Discord Soruşturmasında İlk Tutuklama: Kız Çocuğunun Tehdit Edildiği Videoyu Paylaşmıştı

Türkiye’nin gündeminde yer alan Discord gruplarda yaşananlar sonrasında savcılık soruşturma başlatmıştı. E.N.B. isimli kız çocuğunun, sözde müstehcen görüntülerini yaymakla tehdit edildiği videoyu yayınlayan 18 yaşındaki T.D, savcılık ifadesinin ardından tutuklandı.

İzmir’de yaşayan E.N.B. isimli kız çocuğunun, kişisel bilgilerini ele geçiren ve Discord’daki bir kanal üzerinden organize olan bir grup tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından inceleme başlatılmıştı.

Söz konusu görüntülerin kurgu olduğu belirlenirken E.N.B.'nin tehdit ve şantaja maruz kaldığı görüntüleri, internetten yayınlayan T.D., Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında pazar günü gözaltına alındı.

T.D., polisteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüpheli, 'Şantaj', 'Müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek', 'Yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak' ve 'Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek' suçlarından tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, videonun kurgu olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı. Ayrıca Discord uygulamasına dün akşam erişim kısıtlama kararı çıkmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Ecrin Su Çoban Olayı Nedir? Discord Dolandırıcılığı ve Şantajla Adı Geçen Fenomeni Yakından Tanıyoruz!
Discord'a Erişim Engeli Getirildi!
Discord'a Getirilen Erişim Engeli Yabancıların da Gündeminde: İşte Yurt Dışından Tepkiler

Popüler İçerikler

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Köftelerinde Domuz Eti Tespit Edilen Firmayı Açıkladı
Semih Çelik'in Babasının İfadesi Ortaya Çıktı: "16 Yaşından Önce Normaldi, Namaz da Kılıyordu"
Cani Semih Çelik’in Bağlantısı Ortaya Çıktı: 'İncel' Grupları Polis Takibine Girdi!
YORUMLAR
09.10.2024

Her suçlunun yakalanıp cezaevine konulması için halk olarak tepki mi göstermemiz gerekiyor? İlla konunun medyatik olması mı lazım? Narin cinayetinde de gördük, polisimizi katleden 26 suç kayıtlı caninin tutuklanmasında da, kadına şiddet olaylarında da. Her olayı halk olarak biz takip edeceksek esas sorumlular niye var? Adalet mekanizmamız bitik.

09.10.2024

Tabiri caizse bin yıldır iktidarsınız,"ahlaklı-dindar" vs vs nesiller yetiştirme diye çıktığınızı iddia ettiğiniz bu yolda memleket olarak geldiğimiz nokta bu.Tebrikler ne diyeyim...

09.10.2024

Hıh işte şöyle ya darısı diğerlerinin başına…

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ