Dışarıda Makarna Yemeye Para Vermenin Enayilik Olduğunu Söyleyen Kişiler Tartışma Yarattı!

Evde bir paket makarnayı koca bir tencerede haşlayarak yapılan salçalı makarna yılların en öğrenci dostu menüsüdür hepimizin bildiği gibi. Ancak artık restoranların gözde yiyeceklerinden biri haline gelen makarnalar çeşitlendikçe fiyatlar fırlarken porsiyonlar da küçülmeye başladı. Sipariş ettiği makarnanın fotoğrafını paylaşan bir kullanıcı vesilesiyle Twitter'da yeni bir 'Dışarıda makarna yenir mi?' tartışması başladı. 

Buyurun... 👇

Hem ucuz, hem doyurucu olması nedeniyle ülkemizde en öğrenci dostu menülerden biri olan makarna artık İtalyan usülü yapılıp çeşitli malzemelerle harmanlanarak birçok restoranın yıldız menüleri arasına girdi, haliyle fiyatında da büyük artışlar görüldü.

Bugün yine bir kullanıcı restoranda karşısına koyulan hem gözü hem mideyi doyurmayan makarna porsiyonunu paylaşımında "Dışarıda makarnaya para harcamak enayilik mi?" tartışması başladı.

1. Tahmin edebileceğiniz gibi bu makarna eleştirilerin hedefinde yer aldı!

2.

3.

4. "Ağlıcam çok küçük geldi"

5. Beğenenler de oldu bu arada.

6. Bunun üstüne bir de dışarıda makarna yeme tartışması başladı...

7.

8. 😅

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

9. Çok iyi anlıyoruz...

10. Sizce de bu uygulama yapılmalı mı?

11. 😂😂😂

12.

13. Makarna anıları...

14. Arkadaki pizzalar da bu yargı dağıtımından kaçamadı. 😅

15. Gelen farklı görüşleri de son olarak şöyle ekleyelim.

16. 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yeni Tehlike mi? Z Kuşağı Genç Kadınların TikTok'ta Viral Olan Yeni Yemek Akımı 'Girl Dinner' Nedir?
Eski Sevgililerini Bir Türlü Unutamayıp Yıllarca Mesajlarını Saklayan Kişiler Tartışma Yarattı
19 Yaşında İki Çocuk Annesi Olan Genç Kadının Çocuklarına Verdiği 'Sağlıksız' Yemek Tartışma Yarattı!

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
07.09.2023

Bazı sosları evde hazırlamak çok zahmetli, bundan dolayı dışarıda yemek daha kolay geliyor. Dışarıdaki lezzeti tutturabilmek de cabası. Yukarıdaki yoruma katılıyorum, salçalı makarnadan başka makarna bilmeyenler için enayilik gibi, hayata daha büyük pencereden bakabilenler içinse ayrı bir zevk olacaktır.

07.09.2023

makarna bir kültürdür ama gidip de hazır paket makarnayı sikko soslarla önüme koyan yerden de yemem. paket makarna kültür değildir.

07.09.2023

Dışarda veya evde yemenin bir sonu yok. Bu kafayla dışarda döner, köfte vb. yiyeceğime kasaptan alır evde yaparım daha ucuza gelir veya örnek de verilmiş çayı evde demlerim termosa koyup dışarda istediğim yerde içerim ve en az %300 kâr sağlarım. Burası Amerika değil yani evde yemekle dışarda yemek tamamen zevk meselesidir ve maddi açıdan ciddi derecede fark vardır. Paran vardır ve canın makarna çekiyordur ve bir şekilde evde yapmaya dahi üşenirsin gider yersin ha ama şununda da bilincinde olman gerekir ki oraya verdiğin para sadece makarnanın parası değil emeğin, yediğin yerin kirası ve diğer giderleridir de aslında. Doğrusu ben de dışarda yesem makarna yemem çünkü evde aynı soslarla yapmam daha az emek isteyecektir ama bir kebap veya kırmızı et yemeği daha fazla emek isteyecektir fakat fiyatlara baktığımızda bir makarna da 100-200 lira, köfte ekmek de 100-200 lira. Makarnaya bu fiyat sadece kazıktır bebim gözümde ama tabi para kazananındır yani istediğini yer.

TÜM YORUMLARI OKU (18)