Diş Kayıplarında Başvurulan İmplant Tedavisi Hakkında Akıllara Takılan Tüm Soruları Cevapladık

Gelişen ve ilerleyen teknoloji, modern tıbbı geliştirmekte. Bu teknolojik gelişmelerden biri de implant tedavisi. Diş implantı hakkında aklınıza takılan her soruyu sizin için cevapladık.

İmplant diş, çeşitli sebeplerle kaybedilen dişlerin yerine geçer ve çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Bu yöntem ile hem dişleriniz eskisi gibi eksiksiz ve sağlam hem de estetik açıdan çok daha güzel hale gelir.

İmplant Nedir?

İmplant, diş eksikliklerinde çene kemiklerinize yerleştirilen titanyumdan yapılan özel vidalardır. İki parçadan oluşur: Birinci parça cerrahi işlemle çene kemiğinin içerisine yerleştirilen titanyum parçadır. İkinci parça ise birinci parçanın üstünde, üst yapısını sağlayan protez kısımdır.

İmplant Neden Önerilir; Ne Gibi Kolaylıklar Getirir?

İmplant ilerisi için bir yatırımdır. Kemik iyiyken implantı o bölgeye yerleştirmek ileride ihtiyaç olduğunda kemiği bulamama riskini ortadan kaldırır. Fonksiyon olmayan bölgede kemikte rezorbsiyon durumu gözlemlenir. İmplant yapmak için iyi bir kemiğe ihtiyaç vardır. Dolayısıyla doğru zamanda yerleştirilen implant asla pişman etmez. Ömür boyu bir yatırım olur.

İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

İmplant uygulaması sonrası yapılan protezler doğal dişe en yakın yapıyı oluştururlar.

  • Geleneksel protezlere oranla daha iyi çiğneme ve konuşma fonksiyonu sağlamaktadır.

  • Diğer protezlere oranla daha estetik görünüme sahiptir.

  • İmplantlar sayesinde diş eksikliği yanındaki sağlam dişlere dokunulmadan giderilebilmektedir.

Total protezlerde tutuculuğun artmasını sağlar. Şöyle ki, özellikle alt çene total protezlerinin tutuculuğu çok azdır. Bu nedenle konukta yeterli kemik seviyesi olmasa bile, alt çeneye 2 implant yerleştirerek, tutuculuk artmaktadır.

İmplantı Yan Etkileri?

Her cerrahi işlemde olduğu gibi implant uygulamasının da riskleri vardır. Ancak detaylı bir klinik / radyolojik değerlendirme ve titiz bir cerrahi uygulama ile bu riskler en aza indirilmektedir ve güvenle implant tedaviniz uygulanmaktadır.

İmplant Uygulamasında Ağrı Hissetmezsiniz!

Diş tedavilerinde ağrı/acı herkesin fobisidir ancak gelişen teknoloji anesteziyi de etkiledi. Sadece implant tedavisi değil, hangi tedaviyi yaptırırsanız hiçbir şekilde ağrı duymayacaksınız. İmplant sonrası ağrılar ise operasyon sonunda yaranızın iyileşmesine bağlı, sızlama şeklinde bir ağrı olabilir.

Doktorunuzun yazdığı reçeteyi düzenli olarak kullanmalısınız ve geçmeyen bir ağrı söz konusuysa doktorunuza başvurunuz.

İmplant Her Hastaya Uygulanır mı?

İmplant tedavisi çene kemiği uygun olan tüm kişilere uygulanabilir. İmplant yapımı için üst yaş sınırı bulunmamaktadır, alt yaş sınırı ise kişinin kemik gelişimine göre değişmektedir. Ortalama olarak 17-18 yaşından itibaren implan tedavisine uygun olursunuz.

İmplant hakkında daha da detaylı bilgi için tıklayınız.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!