Dipsiz Göl Önlemi: Su Kaynaklarının Tahsisi ve Ruhsatlandırılmasında DSİ'nin Görüşü Alınacak

Gümüşhane'de, 12 bin yıllık tarihe sahip Dipsiz Göl'ün define aramak için kurutulmasının ardından, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikte su kaynaklarının tahsisi, ruhsatlandırılması ve kiralanması gibi işlemlerde Devlet Su İşleri'nin görüşüne başvurulmasına karar verildi. 

Dipsiz Göl gibi vakalara karşı önlem

Gümüşhane'de 12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün define arama nedeniyle kurutulmasının ardından harekete geçildi. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, su kaynakları üzerinde yapılacak uygulamalar DSİ'den (Devlet Su İşleri) görüş alınarak yapılabilecek.

'Su kaynaklarının tahsisi, kiralanması, ruhsatlandırılması işlemlerinde kurumun görüşü alınacak'

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmenlikte şu ifadelere yer verildi:

''Bu Yönetmelik, denizler hariç olmak üzere genel sularda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak su tahsisleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca ilgili kanunların verdiği yetkiye dayanarak su kaynaklarının tahsisi, kiralanması, ruhsatlandırılması gibi işlemlerde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün görüşünün alınmasına ilişkin usul ve esasları kapsar.''

Tahsis işlemlerinde havza planı dikkate alınacak

Yönetmelikte, deniz hariç tüm su alanlarında DSİ görüşünün alınacağı belirtiliyor. Yönetmeliğe göre ayrıca, yeni düzenleme şunları içeriyor:

  • Tahsis işlemlerinde su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve kullanılmasını ilgilendiren her türlü iş ve işlemlerde, havza planları dikkate alınacak.

  • Tahsis izni verilen miktardan daha fazla ve amacın dışında su kullanılamayacak; üçüncü şahıslara devredilemeyecek, kiralanamayacak ve satılamayacak.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
YORUMLAR
11.12.2019

sistemi ne kadar degistirip onem alirsan al, icindekiler liyakat sahibi ahlakli onurlu insanlar olmadikca hic birinin anlami olmuyor. her yerden acik bulup olmayacak rezaletleri hirsizliklari yapiyorlar yada haketmedigi mevkide durabilmek icin bunlara goz yumuyorlar.

11.12.2019

gecmiste bu konuya cok kafa yordum; devletteki hirsizligi, yolsuzlugu, curumeyi nasil onlersin, toplumdaki gelir adaletsizliginin onune nasil gecebilirsin, en sonunda ulastigim nokta bunun hic bir sistemle basarilamiyacagi, astolanin insan oldugu. ileri gelismis devletlere bakarsaniz hepsinin ortak noktasi insan yetistirmeyi bilmeleri. sanayi devrimini yapan ingilterede oxford'un kurulusu binli yillar, 900 kusur yasinda, cambridge 1209, osmanlidan eski, 19yy da almanyadaki universite sayisi ingilterenin nerdiyse 2 kati, sonucunda sanayide teknolojide almanya ileri geciyor, 20yy nin basinda almanca bilmeden akademik arastirma yapmak mumkun degil, 1870lerde meiji restarosyonundan once japonyadaki okur yazar orani kadinlar dahil %80nin uzerinde, bugun amerikada tek bir universitenin hardvard'in mal varligi 44milyar dolar, bizim milli egitim butcesinden fazla, osmanlinin yukselis devrinde tum sistem enderuna, egitim kurumlari uzerine kurulu. bilmiyorum daha fazla ornege gerek var mi?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ