Diploması Olmadığı Halde Hasta Tedavi Ettiği Öne Sürülen ve 'Sufi Nefes' Tekniği İle Kazandığı Parayı Açıklayan Metin Hara Sinirinizi Bozabilir

Düşünce gücüyle insanların performansını artırabiliyormuş...

Canım ülkemde herkes psikolojiye ve enerjiye merak salmış durumda. Özellikle son yıllarda diploması olmadığı halde psikolog ya da tabip unvanını kullanarak insanları tedavi ettiğini iddia eden birtakım insanlar türedi.

Bu tartışmalı isimlerin başında da unvanı hakkında henüz birçoğumuzun kafa karışıklığı yaşadığı Metin Hara geliyor. Açıkçası kendisinin yaptığı işten çok, Adriana Lima ile bir dönem sevgili olması dikkatimizi çekmişti.

Başlarda yalnızca kendisi hakkında 'Yazar' unvanı kullanılıyor, seminerlerden seminerlere koşuyordu... Ama Adriana Lima ile olan birlikteliğinden sonra tanınmaya başlayınca, kimdir nedir didiklendi tabii. E didiklendikçe de kendisiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Kendisi hakkında geçtiğimiz aylarda ‘diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Hara önceki gün hakim karşısına çıkarak ifade verdi.

Bu yaşananların ve kendisi hakkında ortaya atılan iddiaların kendisini yaraladığını söyleyen Hara, Fizyoterapi lisansına sahip olduğunu öne sürdü. "Benim tekniğim, Sufi Nefes şeklinde anılmaktadır." diyen Hara, "Aparatsız, yan etkisiz ve bilimsel olarak etkisi olan bir tekniktir. Sufi Nefesi hastalığı iyileştirmek değil, iyilik halini arttırmaktır." ifadelerinde bulundu.

“Basında diploması yok, iş yeri mühürlendi şeklinde çıkan haberler kariyerimi ciddi anlamda zedelemiştir. Kendimi enerji uzmanı olarak tanıtmam, bu açık ve net. Tedavi iddiasında bulunmadım ama iyilik halini anlatabilirim. Düşünce gücüyle kişinin motivasyonu ve performansı arttırılabilir." diyen Hara, hakimin sorusu üzerine herhangi bir konuda doktorası bulunmadığını da belirtti.

Hara 'Sufi Nefes' adı verilen bu teknik sayesinde ayda 15 ila 20 bin lira arasında bir gelir elde ettiğini de mahkemeye belirtmiş...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Metin Hara'nın diploması var mı ya da davası ne şekilde sonuçlanır bilmiyoruz ama artık insanların bu konuda çok daha bilinçli olması gerekiyor bizce. Her terapistim diyene, enerji uzmanıyım diyene inanmamak gerekiyor.

Zira bu ülkede, psikoloji diploması olmamasına rağmen sırf Instagram'da ünlü diye 'psikolog' unvanı ile canlı yayına çıkarılan insanlar var...

👇

Hapsi İsteniyor: Metin Hara Diploması Olmamasına Rağmen Kendini Doktor İlan Edince Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu!

👇

Kafaları Karıştıran Metin Hara TEDx Konuşması: Bu İnsanlar Ne Yapıyor?

👇

Metin Hara'nın Motivasyon Konuşmasını Diline Dolayarak Güldüren 17 Kişi

Popüler İçerikler

Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
20.11.2020

Bunun adı üfürükçülük işte aqodugumun salağı, adriana bu turuncu gerzekte ne bulmustu böyle

20.11.2020

Üfürüğü kuvvetli demek ki. 😜

20.11.2020

Niye sinirimizi bozalım ki, spiritüelliği bilim sanan plaza çalışanının eğitimsiz insandan farkı mı var. Adamın bir suçu yok onu bu noktaya getiren bir diploma sormaya bile gerek duymayan şirketlere, ik'cılara, organizasyonculara saksoculara soralım. Modern Dünya'ya angaje olmuş ama rasyonellikten uzaklaşmış suni insanın iş yerinde dışarıda yaşadığı stresi azaltmak için metafiziğe ihtiyaç duyması, görüntünün altında ilkellik yatıyor. Katalizör Metin az bile sikertmiş yakışmadı.

20.11.2020

Sufi nefesi, "Bilimsel" ama iyileştirmiyor, "iyilik halini arttırıyor"lan oğlum :D

TÜM YORUMLARI OKU (28)