Dip Köşe Banyo Temizliği: Duş Keyfi, Küvet Sefası Paha Biçilemez Ama Geride Kalanlar Ne Olacak?

Banyo, evin en hijyenik olması gereken alanlardan biri. Bu nedenle banyo temizliği konusunda titiz davranmak gerekiyor. Ancak süreç biraz uğraştırıcı olabiliyor. Bu iş gözünüzde çok büyüyorsa ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu rehber tam size göre. Eldivenleri takın ve banyodaki tüm kirlere savaş açın. Haydi, banyonuzun pırıl pırıl olmasını sağlayacak dip köşe temizlik adımlarını detaylı olarak inceleyelim!

1. Halı ve havlu gibi eşyaları ortadan kaldırmakla başlayın.

Temizlik yapmaya başlamadan önce işe yerdeki paspas ve halıları kaldırmakla işe başlayın. Açıkta duran diş fırçası, havlu, şampuan ve tuvalet kağıdı gibi malzemeleri de kaldırın. Bunları kaldırmak, işinizi kolaylaştırırken tuvalet kağıdı gibi ıslanabilecek malzemelerin zarar görmesini önleyecek.

2. Banyo fayanslarını silin.

Fayansları iyi temizlemek, banyonun temiz ve hijyenik olması için önemli. Fayansları etkili bir biçimde temizlemek için hazır temizleme ürünlerini kullanabilirsiniz. İşlem için ürünü doğrudan fayanslara uyguladıktan sonra süngerle tüm lekeler çıkana kadar silin. Son olarak, ıslak bezle silerek kalan deterjan kalıntılarını temizleyin. Tercihiniz doğal temizlik malzemelerinden yana ise sprey şişenin içinde 1/4 su bardağı limon suyunu ve 1 su bardağı sirkeyi karıştırın karşımı bir miktar su ile seyreltin. Hazır ürünle uyguladığınız işlemleri sırasıyla bu karışımı kullanarak uygulayın. Fayanslarınız hem temiz hem pırıl pırıl görünecek.

3. Duş kabinini lekelerden arındırın.

Duş kabini yüzeylerinde kalan su lekeleri ve köşelerde oluşan sarı lekeler, banyoda kötü bir görünme neden oluyor. Tabii bu durum hijyen açısından da büyük bir problem. Tüm bu kir ve lekeleri temizlemek duş kabininizi adeta aydınlatacak. Duş kabini teknesinde lekeli ve kireçli olan kısımlara kireç çözücü veya çamaşır suyunu dökün. Bir sürece bekledikten sonra ılık suyla iyice durulayın. Cam ve kapılar için de cam temizleyiciyi sıkıp biraz bekleyin. Ardından tüm su lekeleri çıkana kadar iyice silin. Aralardaki lekeler için diş fırçasından yardım alabilirsiniz. Dilerseniz kimyasal ürünler yerine inatçı lekeleri çıkarmak için karbonat ve sirkeden de yardım alabilirsiniz. Her durumda bu temizlik işlemi sırasında kimyasallardan etkilenmemek için banyoyu havalandırmayı unutmayın.

4. Küveti temizleyin, parlatın.

Küvetteki sabun ve şampuan kalıntıları da banyo temizliğinin en uğraşlı kısımlarını oluşturuyor. Ancak gözünüz korkmasın, doğru stratejiyle bunu da kolayca halledebilirsiniz. Küvet temizliğine başlamadan önce bütün kirlerin yumuşaması için küveti sıcak suyla iyice ıslatın. Ardından kireç önleyici bir temizleyiciyi musluklara sıkarak bir süre bekleyin. Yumuşak bir sünger kullanarak musluklardaki tüm lekeleri temizleyin. Küvetin içinde oluşan lekeler için de kireç çözücü bir ürün kullanabilirsiniz. Ürünü tüm küvet yüzeyine sıkın. Yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra sıcak suyla tüm küveti durulayın. Son olarak, muslukta su lekesi kalmaması için kuru bir bezle musluğu kurulayın. Duş perdeniz var ise onu yıkamayı da unutmayın. Plastik duş perdelerini çamaşır makinesinde kolayca yıkayabilirsiniz.

5. Klozeti tüm mikroplardan arındırın.

Mikropların en çok barındığı yer olan klozeti kısa aralıklarla temizlemelisiniz. En etkili klozet temizliği için işe sifonu çekmekle başlayın. Ardından çamaşır suyunu klozete dikkatlice dökün. Etkisini göstermesi için klozetin kapağını kapatıp 5 dakika bekleyin. Kapağı açtıktan sonra klozet fırçasıyla iyice fırçalayın. Sifonu çekin ve fırçanın da temiz suda temizlenmesini sağlayın. Klozetin kapağını ve oturma yerini deterjanlı bir sünger ya da hijyenik ıslak mendiller ile silin. Tüm lekelerden arınınca temiz süngerle durulayın. Klozet temizliği bittikten sonra tuvalet fırçasını klozet kapağının arasına sıkıştırıp kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yerine koyabilirsiniz. Bu şekilde temizlikte tam olarak hijyen sağlayacaksınız.

6. Lavabonuzu pırıl pırıl yapın.

Lavabonuzu temizlemeye başlamadan önce küvette olduğu gibi işe sıcak kullanarak başlayın. Daha sonra kireç önleyici bir krem temizleyiciyi lavaboya dökün. Temiz süngerle önce muslukları daha sonra lavabonun tüm içini iyice ovalayın. Bu işlem için lavabo fırçası da kullanabilirsiniz. 5 dakika bekledikten sonra sıcak suyla durulayıp muslukları mikrofiber bezle kurulayın.

7. Banyo aynası da ışıldasın.

Pırıl pırıl bir ayna için ihtiyacınız olan şeyler, cam silmek için kullanılan bir ürün ve iki bez. Aynanın üzerine doğrudan cam silici ürün uygulamak, lekeli bir görüntüye neden olabilir. Bu nedenle ürünü önce beze sıkıp yukarıdan aşağıya doğru silin. Son olarak kuru ve tüy bırakmayan bir bez kullanarak aynayı kurulayın. Bu işlem için bez yerine gazete kağıtlarından da faydalanabilirsiniz.

8. Yerleri silin ve tertemiz banyonuzun keyfini çıkarın.

Son olarak banyo zeminini silin. Silme işleminden önce zemini iyice süpürün. Böylece yere düşen saçlardan, tozdan ve döküntülerden kurtulacaksınız. Zeminde lekeler varsa bu bölgelere kireç önleyici ürünlerle müdahale edebilirsiniz. Bunun için lekenin üzerine ürünü uygulayın ve birkaç dakika bekleyin. Daha sonra su ve yüzey temizleyiciden oluşan bir karşımla yerleri silin. Yer silme suyuna yüzey temizleyici yerine sirke de ekleyebilirsiniz.

Yıllara Yenik Düşerek Paslanan Eşyaları İlk Günkü Haline Getirmek Mümkün!
Az Zaman, Tam Temizlik: Muhtemelen Hiç Duymadığınız 8 Temizlik Tüyosu
Beyaz Eşyalardan En İyi Performansı Elde Etmek İçin Kullanabileceğiniz İpuçlarını Açıklıyoruz!
Bu Ürünleri Birbirine Karıştırmayın: Birlikte Kullanıldığında Sağlığa Çok Zararlı Olan Temizlik Ürünleri

Popüler İçerikler

Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!