Dinozorlar Hakkında Merak Edilenlere Işık Tutan Bu Paylaşım Ufkunuzu Bir Daha Kapanmayacak Şekilde Açacak!

Dinozorlara meraklı mısınız?

Bizim bu büyüleyici canlılarla ilgili bilgilerimiz ne yazık ki oldukça kısıtlı. Hatta çoğumuzun bilgi düzeyi yalnızca 3 boyutlu filmlerden ne gördüyse odur büyük ihtimalle...

Ancak ben dinozorlar hakkında her şeyi öğrenmek istiyorum; nasıl canlılardı, neler yaparlardı, ne renktiler şöyle biri anlatsa da öğrensem diyorsanız, doğru yerdesiniz. Gelin, dinozorların evrenini Emrah Çoraman'ın anlatımıyla keşfedelim.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
01.12.2019

zamaninda izledigin bbc'nin bir dinozor belgeseli dinozorlar bugun aramizda yasasaydi nasil bir dunya olurdu sorusuyla baslamisti. dinozor eti yermiydiniz? dinozorlari evcil hayvan olarak bakar miydiniz? sonra belgesel dinozorlarin gecmisine gidip klasik belgesel formatinda devam ediyor. en sonuna geldiginde kuslarinda dinozor olduklarini soyluyor. dinozor soyundan gelme degil, dinozorlarin ta kendisi, soyu tukenmemis kolu. sonra bastaki sorulari firinda hindiyi, tavugu, evdeki papagani muhabbet kusunu gostererek yeniden soruyor. etkiliyici bir bitiristi.

01.12.2019

dinozor dedin mi aklıma diğer kuşlardan önce cassowary geliyor, sonra yavru hoatzinlerin parmakları var

01.12.2019

Benim evrim konusuna giriş yapmam biraz geç oldu. Haliyle bir takım şeylerin aslını yeni sayılabilecek bir zaman diliminde öğrendim. Jurassic Park'taki Velociraptor Amerika'nın oyunuymuş. Gerçek Velociraptor daha küçük ve aynı zamanda tüylü. İnsanlar dinozorları tüysüz seviyor diye öyle yapmışlar! Jurassic Park'taki raptor filmden sonra bulunan Utahraptora daha çok uygun. En mükemmel şartlar sağlanmış olsa bile DNA milyonlarca yıl sağ kalamıyormuş. Çünkü 520 yılda bir bozumu parçalanıyor. Dinozor DNA'sındaki açığı kurbağa yerine kuşla kapatmak daha doğruymuş. Kurbağa üzerinde durmaları senaryo konusunda rahatlık sağlandığı için olabilir.

01.12.2019

ilk jurassic park filmi ciktiginda kuslarla dinozorlar arasindaki iliski yeni yeni tartisiliyordu, hala karsi cikan bilim insanlari vardi. filmde raptor diye gosterilen tur aslinda deinonychus. veleciraptor ismi kulaga daha guzel tanidik geldigi icin kullanilmis. nitekim raptor ismi filmden sonra populer kulturde yer edindi.

TÜM YORUMLARI OKU (6)