Dini İnancı En Az Önemseyen 10 Ülke

İnanç konusu tarih boyunca savaşlara, çatışmalara, en olmadı tartışmalara sebep olmuş bir konu. Bir çok insanın benlik tanımında mensubu olduğu din ilk sıralarda yer alıyor. Dinler arası tartışmalar olduğu gibi, bir dinin içerisinde de yapılması ve yapılmaması gerekenler zaman zaman anlaşmazlıklara sebep olabiliyor. Farklı mezhepler, aynı mezhebin farklı yorumları, dini önem atfedilen kültürel objeler (örneğin nazar boncuğu) derken konu iyice dallanıp budaklanıyor. 

Peki din konusunun hayatımızdaki önemi nedir? ABD merkezli performans yönetimi ve danışmanlık şirketi Gallup, Inc., 155 ülkeyi kapsayan bir istatistik araştırma yapmış. Yöntem oldukça basit, “Din, hayatınızda önemli bir yer tutar mı?” diye soruluyor katılımcılara, “Hayır” cevapları listeleniyor. Ortaya da aşağıdaki sonuç çıkıyor.

10. Finlandiya

Finlandiya'da nüfusun %69'u (4 milyon kişi) için din hayat içerisinde önemli bir yer tutmuyor.

9. Japonya

127 milyon nüfuslu Japonya'nın da %71'i 'din bizim hayatımızda önemli bir yer tutmuyor' diye cevap veriyor ankete. Yaklaşık 90 milyon kişi.

8. Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti'nde de oran oldukça yüksek. 8 milyon kişiye denk gelen %72'lik bir grup dini inancı önemsemiyor.

7. Fransa

67 milyon nüfuslu Fransa'da 50 milyon kişi din önemli bir olgu değil. (%74)

6. İngiltere (Birleşik Krallık)

İngiltere'de bu oran daha da yükseliyor ve yine yaklaşık 50 milyona denk gelen bir %76'yı kapsıyor.

5. Norveç

Norveç'te 5 milyon kişiden 4 milyonu dini inancı önemsemiyor (%78).

4. Estonya

Hiç bir önemli olayda kolay kolay adından söz ettirmeyen Estonya'da 1 milyon 300 binlik nüfusun 1 milyonu için dini inanç çok da mühim bir konu değil (%78).

3. Çin

Çin sınırları içerisinde yaşayan 1 milyar 100 milyon kişi (%82) hayatını dini inancına göre yönlendirmiyor.

2. Danimarka

Yine Vikingler... Danimarka'da hayatını inançla yönlendirmeyen insanlar nüfusun %83'ünü oluşturuyor. Yaklaşık 4.5 milyon kişi...

1. İsveç

%88 gibi büyük bir oranla 'Din bizim hayatımızda önemli bir yer tutmuyor' diyen İsveç, araştırmayı birincilikle kapatıyor.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
22.03.2018

Öncelikle yazi karakterim icin kusuruma bakmayin. Ben Isvec'te yasiyorum. Turkce karakter bulmam, malumunuz kolay degil. Devlet hicbir kilisenin suyunu, elektirigini vs karsilamiyor. Nasil ki Turkiye'de ateist de olsa, laik de olsa Islam kulturunden etkilenme varsa burada da pek tabi hristiyanligin izleri var. Ama bakin izleri. Din dersi zorunlu degil, Pazar haric zirt pirt can calmak yasak, sabahin köunde ezan sesi de duymuyorsunuz. Din kimseyi rahatsiz etmiyor. Isteyen de istedigi gibi inanip öyle yasayabiliyor. Din burada kesinlikle yok.

02.04.2019

Dini az önemseyen ülkelerin çoğunun gelişmişlik ,zenginlik ,insan hakları (çin) hariç istatistiklerde en üst ülkeler kategorisinde olması da manidar!Az gelişmiş ülkelerin de dine ne kadar bağlı olması ve genel de diktatörlük ve tek adam yönetimleri ile yönetilmesi de bir o kadar manidar!

10.03.2021

Da dünyadaki en büyük din yoksayıcı ve insan kalitesinin bu kadar düşük olduğu, dünyadaki insanların 4de1inin yaşadığı çine (hariç) demek bu kadar kolaysa yazdıkların zırvadan öteye gitmez.Kaldı ki listedeki ülkelerin neredeyse hepsi en çok intihar oranına sahip ülkelerde yer alıyor.

11.01.2020

Bu şekilde sonuçlar alınması gayet normal. Bakın işte, istatistiğe göre liste başı İsveç ki bu ülke dünyanın her anlamda en gelişmiş ülkelerinden biri. Herşeyden önce insana değer veriliyor !!! Fazlada uzatmadan söylemek istiyorum, bence din bir algı yaratmanın toplumu kontrol altında tutmak ve buna bağlı olarak yönlendirmenin en kuvvetli yoludur. Bilgiyi kültürü refere almış bir ülke ile dini ön planda tutup yönetilen ülkere ve sonucunda sahip olduları şeyleri bir bakın, karşılaştırın. Buna ülkemiz de dahil.. Yazık, gerçekten çok yazık..

10.03.2021

Dinin bir sömürü aracı olabilmesi dinin sömürü için çıkması demek değildir,ki bireysel huzuru baz aldığında listedeki ülkeler aynı zamanda en yüksek intihar oranına sahip.Hem varoluşsal sancılar çekip hem ölümün sonrası ya da nasıl varolduğunu önemseyen bir ateistin huzurlu bir yaşam sürmesine imkan yok çoğu intihar ediyor.Vurdumduymaz ya da deistim,agnostiğim diyenler biraz daha huzurlu yaşayabiliyorlar ama İslamla oranlayınca (mezhep baskıları,hurafeye bağlı gelenek baskıları islamı kapsamaz) islam 10 kat mutlu yaşatıyor insanları.

TÜM YORUMLARI OKU (36)