Dinamik Bakışların Sırrı: Botoks ve Göz Altı Işık Dolgusu Hakkında Merak Edilen Her Şeyi Anlattık!

Zamanın gözlerde bıraktığı izler kadar yaşınıza yaş ekleyen, yüzünüze yorgun bir ifade veren bir şey daha yoktur. Dr. Mustafa Karataş bu bölgeye yapılabilecek etkili müdahalelerle daha genç ve taze bakışlar yaratmanın mümkün olduğunu söylüyor. İşin sırrı: Botoks ve Işık Dolgusu. 

Yıpranmış bir göz çevresi genç yaşlarda bile yaşınıza yaş ekleyebilir ve sizi olduğunuzdan da yaşlı görünmenize sebep olabilir.  Dr. Mustafa Karataş “Göz çevresi ince ve hassas bir deriye sahiptir, bu yüzden de yüzde en erken yaşlanan bölge göz çevresidir,” diyor.  “Genetik etkenler, güneşe maruz kalınması ve cilt kalitesi göz çevresindeki yaşlanma belirtilerinde rol oynayan temel faktörlerdir. Göz çevresinde sıklıkla rastladığımız sorunlardan biri de çukurlaşmış, morarmış göz altlarıdır. Eğer yapısal olarak eğer göz çukurlarınız çökükse, göz altı morluklarına eğiliminiz varsa maalesef bunların önüne geçmek imkânsız.” Ama neyse ki sorun ne olursa olsun çözüm var! Dr. Mustafa Karataş “Estetik müdahaleler sayesinde daha genç, daha dinamik bakışlar yaratmak mümkün,” diyor.

Çizgi Kontrolünde Botoks Etkisi

Dr. Mustafa Karataş mimiklere bağlı olarak göz çevresinde oluşan kırışıklık ve çizgilerin görünümünü hafifletmek için en etkili seçeneğin botoks enjeksiyonu olduğunu söylüyor.  “Kazayağı denen göz kenarındaki çizgileri yumuşatmak için botoks enjeksiyonundan faydalanıyoruz.  Botoks kas hareketlerinin yol açtığı çizgilerin sorumlusu olan kaslara etki eder. Bu kasların aktivasyonu azaltıldığında mimik çizgileri de hafifler.” 

Botoksun önemli bir artısı daha var. Sadece var olan çizgileri yumuşatmakla kalmıyor, aynı zamanda ileride oluşacak olanları da önlüyor. “Göz kenarları yaşlanma belirtilerinin ilk görüldüğü yerlerden biridir. Gülmek, güneşli havalarda gözünüzü kısmak gibi basit ve sıklıkla yaptığınız mimikler size kazayağı olarak geri döner.” 

Üstelik bunlar çok erken yaşlarda bile ortaya çıkabiliyor! Karataş, “20’li yaşlarının başlarında oldukları halde göz kenarlarında belirgin çizgiler oluşmuş pek çok hastam var.  Onlara da söylediğim gibi eğer bu yaşlarda botoks enjeksiyonlarına başlarlarsa sadece bugüne değil geleceklerine de yatırım yapmış olur, otuzlu, hatta kırklı yaşlarını pürüzsüz bir göz çevresi ile karşılarlar. Tabii bu enjeksiyonları düzenli olarak yaptırmaları kaydıyla.”

Işık Dolgusu ile Genç Bakışlar

Ne kadar dinlemiş olursanız olun “Çok yorgun görünüyorsun” “Uykunu alamadın mı” şeklinde yorumlarla karılaşıyorsanız sorunun göz altlarınızdan kaynaklanıyor olması muhtemel.  Dr. Mustafa Karataş 'Birçok kişide esas problem torbalanmadan ziyade gözaltındaki çöküklüktür” diyor. “Göz çevresi ve gözün yanakla birleştiği hatta oluşan çöküklük yaşlandıkça daha belirgin bir hâl alabilir. Yaşla birlikte gerçekleşen yağ kaybı, kemiklerdeki küçülme ile birlikte göz altlarının iyice çukurlaşmasına neden olur, üstelik bu bölgede oluşan gölgelenmeler göz altlarının mor görünmesine yol açar. Neden? Çünkü ışık eskisi gibi düz bir yüzeyde yansıyamaz ve kırılarak bu bölgede gölgeler yaratır.” 

Tabii tek sorumlu geçen zaman olmayabilir. Dr. Mustafa Karataş’ın da belirttiği gibi bazı kişilerde problemin kaynağı yaş alma değil genetik yatkınlıktır. Sorunun ardında genetik yatkınlık ister geçen zaman olsun her iki durumda da çözüm aynı: Göz altlarına hacim vererek, bu bölgede daha düz, daha pürüzsüz bir görünüm yaratmak. 

Dr. Mustafa Karataş göz altlarına hacim vermede en etkili ve güvenli seçeneğin ışık dolgusu olduğunu söylüyor. “Işık dolgusu göz altı bölgesi için tasarlanmış hyalüronik asit bazlı bir dolgu maddesidir. Gözaltındaki deri son derece ince olduğu için burada başka dolgu kullanılamıyor. Yüze uygulanan dolguların göz altlarında ciddi estetik sorunlara neden olduğu görülünce sadece bu bölge için özel bir dolgu maddesi, ışık dolgusu geliştirildi. Işık dolgusunun özelliği, diğer dolgulara kıyasla, çok daha akışkan bir hyalüronik asit formu kullanılması. Bunun yanında formülün içinde yaşlanmayla savaşan, morlukların görünümünü hafifleten vitamin, mineral ve antioksidanlar da var. Bu zenginleştirilmiş formül göz çevresine daha genç bir görünüm kazandırmanın en etkili yolu.”

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, göz çevresini gençleştirmeye yönelik botoks ve ışık dolgusu tedavileri ile ilgili merak ettiklerinizi, aklınızı kurcalayan soruları cevaplıyor…

“Herhangi bir yan etkisi yoktur, tamamen güvenli bir uygulamadır. Tabii her işlemde olduğu gibi mutlaka bu konuda deneyimli, işinin ehli bir uzmana yaptırmanız gerekiyor. İşlemin kalıcılığı ortalama dört -altı ay kadardır, etkinin devamlılığı isteniyorsa bu süre sonunda işlemin tekrarlanması gerekir.”

“Hayır olumsuz bir etki yaratmaz, ancak kazayağı çizgilerine düzenli olarak botoks yaptırırsanız ileride oluşacak çizgilerin önünü de kesersiniz. Bir defa ya da birkaç defa botoks yaptırarak bu faydayı elde edemezsiniz.”

Göz altı ışık dolgusu tedavisi formülün içinde bulunan lokal anestezik madde sayesinde nispeten daha konforlu geçer. Uygulama esnasında morluk oluşmaması için iğneyle değil, kanülle çalışılır. Göz altları ince ve hassas bir deriye sahip olduğundan bu bölgede morarma riski çok fazladır. Ama uygulamada kullanılan kanülün ucunun küt olması morlukların daha az olmasını sağlar.”

Göz altlarım çökük değil, hatta hafif bir torbalanma bile var. Benim sorunum göz altlarımın mor olması. Ben de ışık dolgusu uygulamasından faydalanabilir miyim?

“Göz altlarında hacim kaybı olmayan ve sizin gibi hafif torbalanma olan kişilere ışık dolgusu önerilmez. Çünkü ışık dolgusu bu bölgeye hacim vereceği için ister istemez bu bölgede şiş, torbalı bir görünüm yaratacaktır.”

“Işık dolgusu formülü, sağlıklı bir cildin yapıtaşı olan, cildi destekleyen vitamin, mineral, aminoasit ve antioksidanlarla zenginleştirilmiştir. Bu moleküller etkili bir anti-aging fayda sağlar. Tabii ışık dolgusunun ana maddesi hyalüronik asidin cilde yoğun nem verme özelliği olduğu da unutulmamalı.”

“Göz altı ışık dolgusunun kalıcılığı 8-12 ay kadardır. İşlemden hemen sonra göz altlarında ödem ve bazen de enjeksiyona bağlı morlukların oluşması normaldir. Bunlar birkaç gün içinde hafifleyerek geçer. Bu yüzden de ışık dolgusu yaptırmak isteyen hastalara, eğer çalışıyorlarsa randevularını hafta sonu öncesine almalarını söylüyorum.”

Dr.Mustafa Karataş - Medikal Estetik Hekimi

https://www.drmustafakaratas.com/

Facebook: @drmustafakaratas

Instagram: @drmustafakaratas

YouTube - Dr. Mustafa KARATAŞ

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor