Dina’nın Ölümüne İlişkin Yeni Gelişme: Cansız Bedeni, Ailesine Haber Verilmeden İstanbul'a Gönderilmiş

Karabük'te bulunan Filyos Çayı'nda 26 Mart tarihinde Gabon uyruklu 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın cansız bedeni bulundu. Dina'nın sır dolu ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada, yeni gelişmeler yaşandı. Dina'nın cenazesinin Büyükelçiliğe ve ailesine haber verilmeden İstanbul'a gönderildiği ortaya çıktı.

Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve acılı ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün 71 sayılı genelgesine göre Türkiye’de hayatını kaybeden yabancıların cansız bedenlerinin ne yapıldığının büyükelçiliklere bildirilmesi gerektiğinin zorunluluk olduğunu belirtti.

Şeker, "Cuma günü Başsavcılığı, aile ve büyükelçilikle birlikte ortak karar sonucu salı günü cenazenin alınacağını ifade etmek üzere aradık. Kendileri tarafından sözlü olarak bize verilen bilgide 11 Nisan’da, Dina'nın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ifade edildi. Karabük’teki soğuk havalarda maksimum eksi 4 dereceye ulaşılabildiği, İstanbul’da ise eksi 18 derecelere ulaşılabildiği için gönderildiği söylendi. Biz bunun kesinlikle hukuka aykırı ve mesnetsiz olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Avukat Şeker ayrıca, Dina’nın cesedinin taşınmasının zaruri olması durumunda kanunen Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi gerektiğini de ifade etti.

Dina'nın Fiyos Çayı'nda, 26 Mart günü cansız bedeni bulunmuştu. Dina'nın yalın ayak sokakta koştuğu görüntüler ortaya çıkarken başlatılan soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerden 5'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden İ.Ç. ile S.Ç. adli kontrolle serbest bırakılırken 4 kez gözaltına alınan Dursun Acar, tutuklanmıştı. Dina’nın para karşılığı cinsel ilişki içeren mesajlar aldığı ve annesine Karabük’ten gitmek istediğini söylediği ses kayıtları ise uluslararası medyada da yer alırken genç kızın ölümü aydınlatılana kadar cesedinin morgda bekletileceği belirtilmişti.

Ölü Bulunan Gabonlu Dina'nın Annesi Konuştu: 'Adalet Yerini Bulsun'

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR

Bu olayı kurcalarsanız arkasında devlet +mafya yoksa ben hiç bir şey bilmiyorum Örnek bir insanın ailesine haber verilmeden cenazesi neden apar topar başka bir yere gönderilir

15.04.2023

Filyos çayinda çok küçükken oynardık... evimizin arkasından akardı. biz büyüdük herşey bok gibi oldu. ya da zaten bok gibiydi biz farkında değildik bilmiyorum... arkasından ne çıkacak merak ediyorum

16.04.2023

Benim hala aklıma takılan bir konu var para karşılığı veya değil reşit olmayan bi kızla ilişkiye girmişler mi aga koca koca adamlar kızı yaşında belki torunu yaşında olan bi kızla bunun bi cezası nasıl olmaz hiç bişey bilmiyosunuz ifşalayın bari ailesine eşine dostuna varsa kendi çocuklarına rezil olsun suratlarına tükürsünler….

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ