Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmenleriyle İlgili Kâh Sinirlendiren Kâh Tebessüm Ettiren Anıları Paylaşan İnsanlar

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
29.09.2020

ortaokuldaki din hocamız o yıl rahmetli olan Barış Mançoyu çok severdi, her ders başında ve sonunda bana Barış Manço şarkısı söyletirdi özellikle gülpembe yi:) bir de sınavlarda kağıdın başına besmele yazan herkese iyi not verirdi :))

29.09.2020

6.siniftaydim bu kapanma muhabbetini anlamıyordum hala da anlamam mantığa oturtamadım yanı. Neyse gelip bana senin daha yaşın küçük örtünmenin önemini anlamazsın diye pis pis sırıttı üstüne bir hikaye anlattı neymiş bir adamla karisi çocuk yapmaya çalışıyormuş başka bir kadının rüzgardan saçı açılmış adam o kadını görmüş arzulamış eve gidince kendi karısıyla birlikte olmamış ama olsa çocuğu olacakmış! Anlamam için bunu anlattı biz sınıfca şok ben adam tam şerefsiz karisi boşar insallah pis sapık dedim azarladı sonraki tüm derslerinde adamın her söylediği şeye kulp bulup çıldırtıyordum. Içimden de Allahım sen affet buna gıcıklık olsun diye yapıyorum diye de açıklama yapıyordum :) 8.siniftaki hocamin da kızı bizim okulda okuyordu derslerde başarısız diye bizim din notlarımızı hep düşük verirdi. Idareye sikayet etmistik adam surat asa asa tüm okulun notlarını yükseltmek zorunda kalmıştı.

29.09.2020

(Din ya da rehberlik dersiydi, emin değilim) Sınıfta "kadınların iş hayatına girmesi boşanmaları arttırıyor" tartışması yapılıyordu. Bazıları "evet, kadınlar çalıştığı için boşanıyorlar" diyordu, birisi de "kadın erkekten fazla maaş alırsa sonuç boşanma olur" gibisinden sözler söylüyordu. Hepsi de ERKEK. Dakikalarca dinledim hepsini. Hoca bir an bana bakıp "sen ne düşünüyorsun, bir de seni dinleyelim" dedi. Sanırım kızgın bakıyordum farketmeden. "Kadın ve erkeğin bilinçli olmasıyla alakalı" dedim. "Eğer kadın ya da erkek kazancıyla üstünlük/baskınlık sağlamaya çalışıyorsa huzursuzluk çıkar elbette. Ne kadın erkeğe, ne de erkek kadına parayı kullanarak üstünlük sağlamamalı. Kadının çalışmasıyla alakası yok" demiştim. Bir süre sessizlik oldu ve hoca "evet haklısın tabii" gibisinden geveledi. Eşitlik akıllarına gelmiyor sanırım.

TÜM YORUMLARI OKU (39)