Dilenci Kılığına Girerek Cuma Namazı Çıkışı Bir Saatte 82 Lira Toplayan CNN Türk Muhabiri Sosyal Medyanın Gündeminde

Ufak bir hesapla beynimiz yandı! 😂

Giderek artan işsizlik ve beraberinde gelen derin yoksullukla birlikte artık dilencilik bir meslek haline geldi.

Sokaklarda, caddelerde, meydanlarda, trafik ışıklarında, cami önlerinde, metroda, otobüste, kısacası her yerde her gün mutlaka dilenen insanlarla karşılaşıyoruz. Yüklü meblağdaki banka hesapları, gayrimenkulden otomobile kadar birçok mal varlığı bulunan dilencilerin sık sık haberlere yansıdığı üzere suçluluk ve pişmanlık hissetmediklerini biliyoruz.

CNN Türk'te Cem Seymen'in sunduğu program için muhabir Sema Akbulut da bir sosyal deney yaptı ve dilenci kılığına girerek Cuma namazı çıkışı merdivenlere oturup el açtı.

A'dan Z'ye programı için dilenci dosyası açan Sema Akbulut, 'Vicdan Sömürenler' üzerine yaptığı çalışmada Fatih'teki Fatih Camii önüne gitti ve kucağındaki Eylül adını verdiği oyuncak bebekle merdivenlere oturup dilendi.

Muhabir, yoldan geçenlerin verdiği paralarla bir saatte tam 82 lira topladı. Ufak bir hesap yapınca epey kârlı gelen bu iş sosyal medyada goygoycuların diline düştü.

Nasıl düşmesin ki? Çoğunlukla profesyonel bir şekilde yapılan dilencilikle ne kadar para kazanıldığını daha önce defalarca gördük. 

Tepkilerini mizahi şekilde dile getirenleri sizler için derledik. İşte o paylaşımlar...

1. 👇

twitter.com

2. 👇

twitter.com

3. 👇

twitter.com

4. 👇

twitter.com

5. 👇

twitter.com

6. 👇

twitter.com

7. 👇

twitter.com

8. 👇

twitter.com

9. 👇

twitter.com

10. 👇

twitter.com

11. 👇

twitter.com

12. 👇

twitter.com

13. 👇

twitter.com

14. 👇

twitter.com

15. 👇

twitter.com
Meslek Haline Gelen Dilencilik, Kazanılan Paralar ve Baş Başa Kaldığımız Kandırılmışlık Hissi: Dilencilere Para Vermeli miyiz?

Popüler İçerikler

Türkiye’nin En Güvenilir ve En Güvenilmez Kurumu/Kuruluşu Hangisi?
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
24.12.2019

Akbulut bu deneyi gündüz vakti yapmasına rağmen çok sayıda ahlaksız teklif ve tacize varan yaklaşımlar yaşadığını söyledi. Akbulut, “Bu deneyden çıkarımım, kimse dışarıda çaresiz kalmamalı. Başınıza gelebileceklerin sınırı yok. Bir kadına zarar sadece erkekten gelmiyor, hemcinsinden de gelebiliyor. Kucağımda bebek olmasına rağmen bir erkek gelip ‘Benimle beraber olur musun?’ diye sordu. Başka bir kadın yaklaşıp yüzümü okşadı ve ‘Çok güzelsin, daha çok para kazanabileceğin işler var’ dedi. Gündüz kalabalık yerlerde sadece 1 saat içerisinde bu kadar çok şey yaşayınca dışarıda kalan kadınların, çocukların neler yaşadığını düşünemiyorum bile” dedi. (Posta)

24.12.2019

Çok kazandıran serbest meslekler, kayseri de görevi gereği dilencilik yapan sivil polis görevini tamamladıktan sonra mesleği bırakıp dilenci olmuştu :D

24.12.2019

Öğretmenlerin saatlik ücreti 16 lira. Diyeceklerim bu kadar.

TÜM YORUMLARI OKU (13)