Dilek Doğan Davasında Silinen Görüntüler Kurtarıldı: 'Özel Harekat Bir Şahsı Vurdu'

İstanbul Sarıyer’deki bir ev baskını sırasında Dilek Doğan adlı genç kadının polisin silahından çıkan kurşunla öldürülmesine ilişkin, “Silindi” denilen polis kamerası kayıtları jandarma tarafından kurtarıldı. Görüntülerde amirine cep telefonundan bilgi veren polis, 'Şu an Sarıyer'deyiz. Özel harekat yanlışlıkla bir şahsı vurdu.' diyor.

Sarıyer'de 18 Ekim 2015'te gerçekleştirilen terör operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın öldürülmesine ilişkin davada polis 'silindi' denilen polis kamerası kayıtları Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda kurtarıldı.

Dilek Doğan'ı Vuran Polis, 'Tetiğe Ağabeyi Bastı' Demiş

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, olay gününe ait polisin el kamerası kayıtlarının ham hallerinin silindiği anlaşıldı. Bunun üzerine Doğan ailesi, tüm görüntülerin tespitini talep etti. Mahkeme polis kamerasını, tüm görüntülerin kurtarılması için Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderdi. Jandarma Kriminal de tüm görüntüleri kurtararak mahkemeye sundu. Kurtarılan görüntüler 14 CD halinde mahkemeye yollandı.

İşte o görüntüler

"Özel harekat yanlışlıkla bir kişiyi vurdu"

Kurtarılan görüntülerden birinde, olay sonrasında Doğan ailesinin evinin hemen dışında bir polis memurunun amiriyle cep telefonundan yaptığı konuşmalar yer alıyor. Görüntülere göre Dilek Doğan'ın babası, 'Sen benim kızımı nasıl vurdun O benim göz bebeğimdi. Nasıl Yalan söylüyorsun' diye bağırıyor. Bu sırada evden 'Dilek' diye feryat sesleri geliyor. Amirine cep telefonundan bilgi veren polis, 'Şu an Sarıyer'deyiz. Özel harekat yanlışlıkla bir kişiyi vurdu. Bayağı karıştı ortalık' diyor. 4 el silah sesi duyulduktan sonra polis telefonda konuşmaya devam ederek 'Özel harekat orada bir şahsı vurdu. Komiserim sıkıntı. Komiserim bilginiz olsun' diyor. Etraftan bakanlara da 'Kapat pencereyi' diyerek uyarıda bulunuyor.

Duruşma 8 Mart'ta

Güvenlik nedeniyle izleyiciye kapalı olarak görülen Dilek Doğan'ın öldürülmesi davası 8 Mart Çarşamba günü görülecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde polis memuru Y.M.’nin “İhmali davranışla kasten adam öldürme” suçundan 20 yıldan 26.5 yıla kadar hapis talep ediliyor.

Ortaya çıkarılan yeni görüntülere sosyal medyada sessiz kalmadı...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
06.03.2017

o gün ölmese bugün orda burda bir emniyet müdürlüğüne uzun namlulularla saldırırken ölecekti. cepheci teröristlere güzelleme yapmayı kesin artık. kaç tane polisin evine ateş düştü bu itler yüzünden. kaç çocuk yetim kaldı. bu haberi en tepeye koyan admin.. yatacak yerin yok.

06.03.2017

yoksul bir evde yaşıyorsun, solcusun üstelik Alevisin başka suça gerek yok vurulursun yukarıdaki bi kız bu tweete atmış çok doğru tamam hepimiz bi gün ölücez ama bu bok yoluna gitti niyazi oluyo pisi pisine niye sıktın kıza günahı neydi lütfen rica ediyorum şu tür haberlerde emojileri kaldırın orul orul orospu çocukları puşt şerefsizler alkışlayıp kalp koyuyorlar seviniyorlar

06.03.2017

11 eylül 2012 tarihinde sultangazi’de bulunan gazi polis merkezi’ne canlı bomba olarak gelerek intihar saldırısı düzenleyen dhkp-c’li ibrahim çuhadar ile yan yana bir sürü fotoğrafı vardır. emniyet kayıtları, dilek doğan'ın babası, annesi ve 3 kardeşinin de örgütsel faaliyet kapsamında çeşitli tarihlerde gözaltına alınıp tutuklandığını gösteriyor. 1996 yılında iett otobüsünü kundaklayan baba metin d. (58), 1 yıl tutuklu kalmış ve 2012 yılında ise bir kez daha örgüt üyeliğinden gözaltına alınmış. anne aysel d. ile “dhkp-c alan sorumlusu”oğlu mehmet d., 2014 yılında gözaltına alındı. mahkemeye sevk edilen oğul mehmet d. tutuklandı. 2011’de örgütün okmeydanı’ndaki 11 çelik kapılı hücresinde gözaltına alınan diğer ağabey emrah doğan (28) ise “terör örgüte üye olma” suçundan tutuklandı. bir yıl cezaevinde kalan doğan, 2012’de tahliye oldu. bir diğer ağabey mazlum d., 2014 yılında yine “terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanmış. Uludağ sözlükten alıntıdır.

06.03.2017

Minareyi çalan kılıfını uydururmuş.

TÜM YORUMLARI OKU (11)