Dilek Doğan Davasında Sanık Polis 6 Yıl Hapse Çarptırıldı: 'Vicdanım Rahat'

İstanbul Sarıyer'de evlerine düzenlenen baskın sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın davası bugün karara bağlandı. 'İyi hal' indirimi de uygulanan sanık polis Y.M. 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık polis savunmasında 'Ben kimseyi öldürmedim, kimseye bilerek silah doğrultmadım bu nedenle vicdanen rahatım' dedi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık polis Y.M. ve Doğan'ın ailesinin yanı sıra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve çok sayıda avukat katıldı.

"Vicdanım rahat"

Bianet'in aktardığına göre, sanık polis Y.M. savunmasında, 'Olay günü OHAL bölgesinden gelmiştim. Çok yorgundum, bir an önce aramayı bitirip dinlenmek istiyordum. Ben kimseyi öldürmedim, kimseye bilerek silah doğrultmadım bu nedenle vicdanen rahatım. Ben devletimin bana verdiği görevi yerine getirdim. Kimseye ateş etmedim. Abisi arama ekiplerine doğru hareket etti, silahın namlusundan ve dipçikten tutarak şahısları salona itmeye çalışırken silah patladı. Ben yapmadığımı söyledim. Aile sakinleşmedi. Sakinleşirlerse yaralıyı hastaneye götürebileceğimizi söyledim, sakinleşmediler. İlle de birini vuracaksam bana mukavemet gösteren şahsı vururdum' dedi.

"Silindi" denilen polis kamerası görüntüleri jandarma tarafından kurtarılmıştı. Görüntülerde cep telefonundan bilgi veren polisin "Özel harekat yanlışlıkla bir şahsı vurdu" dediği duyuluyordu 👇

Dilek Doğan Davasında Silinen Görüntüler Kurtarıldı: 'Özel Harekat Bir Şahsı Vurdu'

'İyi hal' indirimi uygulandı

Mahkeme verdiği kararda, suç konusunun önem ve değeri, olayın meydana geliş şekli, sanığının kusurunun yoğunluğu, meydana gelen sonucun ağırlığı dikkate alındığını belirterek, sanığı 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Sanığın eylemi bilinçli taksirle işlediğine kanaat getiren mahkeme yarı oranında artırım yaparak cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Sanığın müspet davranışlarda bulunmasını indirim nedeni sayan mahkeme sonuç olarak 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetti.

İddianameden

29 Kasım 2015’te İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede Y.M. için ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçundan 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Ancak önceki duruşmada esasa ilişkin görüşünü açıklayan savcı,sanığın kasten eyleme geçmesini gerektiren bir eylemin olmadığını, bunun aksini gösteren inandırıcı derecede yeterli delil elde edilemediği belirterek, sanığın eylemi 'taksirle' gerçekleştirdiğini belirtip 6 yıla kadar hapsini talep etmişti.

"Benim yavrumu hiçe saydılar"

Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan duruşma sonrasında 'Benim yavrumu hiçe saydılar' diyerek gözyaşı döktü.

Adliye dışında karara tepki gösteren bir grup da 'Dilek Doğan ölümsüzdür', 'Dilek için adalet istiyoruz' şeklinde slogan attı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Dilek Doğan Twitter'da TT oldu...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
17.03.2017

Komüniste laf edenlere birşey derdim, mesela fetönün, natonun, arapların altına yatıp kucağında zıplayanlar ama işte oç'a laf anlatmak vakit kaybı. Polis tipik polis, onurlu olsalardı masumlara zulüm etmezlerdi. Ayrıca madem terörist evine 30 küsur kere gelip neden içeri atamadı, çünkü kanıtı yok. Neden öldürdüler silahsız kızı ailesinin önünde çünkü onursuzlar, ettikleri yemin ülkeye değil güce, zengine, otoriteyedir. O yüzden halkın azımsanmayacak bir kesimi polislere nefret besledi, besleyecek. Bu polisi savunan oçlara diyeceğim şu ki ; hepinizin amk.

ulan utanmaz arlanmaz hadi diyelim yanlışlıkla oldu insan olsan "vicdanım rahat" demezsin , zihniyetini sevdiklerim ..nerde işsiz güçsüz it çakal var polis yaptılar halkını koruyacağı yerde halkını ezen köpek sürüsü oluştu...

18.03.2017

Madem kadın terörist neden tutuklanmadı? deme ki suçu kesin değil.Suçsuz insanı öldüremezsin.

17.03.2017

Eli silahlı yüzü maskeli fotoğraflarını da paylassaniza bu teröristin

Pasif Kullanıcı
17.03.2017

o resim de yazı da sana girsin bi bok anladığın yok nasılsa

TÜM YORUMLARI OKU (28)