Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış, Yoğun Kar Yağışı ve Fırtına Uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Ordu çevrelerinde kuvvetli, Giresun ve Trabzon’da çok kuvvetli Rize ve Artvin’de şiddetli ve aşırı Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 1500 metre üzeri rakımlı yerleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına neden olması beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun güney ve batısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Doğu Karadeniz'de öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Ordu çevrelerinde kuvvetli, Giresun ve Trabzon’da çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) Rize ve Artvin’de şiddetli ve aşırı (metrekareye 100 kg ve üzeri) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 1500 metre üzeri rakımlı yerleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına (20 cm ve üzeri) neden olması, yoğun kar yağışıyla birlikte rüzgarın da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • FIRTINA UYARISI:  Kuzey ve batı, kuzey iç ve doğu bölgelerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu, kuzey ve doğusunun parçalı ve bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Parçalı ve az bulutlu 18

EDİRNE Parçalı ve az bulutlu 24

İSTANBUL  Parçalı bulutlu 17

TEKİRDAĞ Parçalı bulutlu 19

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Az bulutlu ve açık 15

DENİZLİ Az bulutlu ve açık 21

İZMİR Az bulutlu ve açık 21

UŞAK Az bulutlu ve açık 16

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu 24

ANTALYA Az bulutlu ve açık 25

BELEK Az bulutlu ve açık 21

BURDUR Az bulutlu ve açık 19

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı çok bulutlu, Yozgat ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve batı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı bulutlu 14

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu 14

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu 10

KONYA Parçalı ve az bulutlu 15

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11

KARABÜK  Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 15

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 16

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 14

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların Ordu çevrelerinde kuvvetli, Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde şiddetli ve aşırı, Doğu Karadenizin iç kesimlerinde yükseklerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra Doğu Karadeniz'de batı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

ÇORUM Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

GİRESUN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların çok kuvvetli, iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 14

SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

TRABZON Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların çok kuvvetli, iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 15

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ile Iğdır ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve yer yer kar, Iğdır ve Erzincan çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Ardahan, Kars çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde oacağı tahmin edilmektedir.

BİNGÖL Parçalı ve çok bulutlu 12

ELAZIĞ Parçalı ve az bulutlu 13

ERZURUM  Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kuzey ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 5

MALATYA Parçalı ve az bulutlu 14

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 15

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 18

MARDİN Parçalı ve az bulutlu 13

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 19

DENİZLERDE HAVA

Karadeniz'de kuvvetli fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, orta ve doğusu yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusunda kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s), ilk saatler 7 ila 9 (60-90 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatıdan 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Orta ve Doğu Karadeniz'de 4,0 ila 5,0m Görüş:orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m güneyi 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), ilk saatler 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusu 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr kuzeybatıdan, 2 ila 4 (10 ila 30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık