Dikkat, Evde Denemeyin: TikTok İle Popüler Hale Gelen ve Dermatologların Kesinlikle Önermediği Güzellik Trendleri

Bu trendleri lütfen denemeyin.

TikTok'ta son günlerde popüler olan bir güneş kremi trendi var.

Buna göre yüzünüzün normalde kontür yaptığınız bölgelerine güneş koruyucu sürmüyor, sadece aydınlatıcı sürdüğünüz yüksek bölgelere sürüyorsunuz. Böylece yüzünüz belli bölgeleri güneşte kızarırken diğer yerler kendi ten renginizde kalıyor. Güneşle doğal kontürlenmiş bir yüz elde ediyorsunuz.

Dermatologlara göre bu kansere davetiye çıkarmak demek.

Vücudunuzun açıkta kalan her bölgesine özellikle yaz aylarında tamamen güneş koruyucu uygulamalısınız. Cilt kanseri riskinin yanında sadece belli bölgelerin yanması yüzde parça parça lekelenmelere sebep olabilir. Erken yaşlılık belirtileri de cabası. Güneşle böyle oyunlara girmeye gerek yok.

Evdeki malzemelerle yapılan maskeler TikTok'tan önce de vardı tabii ki.

Tarih boyunca kadınların güzelleşmek için kullandığı ev yapımı maskeler TikTok'ta da çok popüler. Daha çok izlenme ve beğeni için özellikle daha ekstrem, daha çılgın malzemelerle maskeler yapılıyor.

Güzelleşeceğim derken cildinize büyük hasar verebilirsiniz.

Mutfaktaki her şeyi yüze direkt uygulanmaz, bazıları ise hiç uygulanmaz. Limon, portakal gibi asitli meyveler ve suları cilde direkt sürülmemeli. Karbonat, tarçın gibi malzemelere de dikkat etmelisiniz. Cilt yanıklarına ve lekelere sebep olmak istemiyorsanız özellikle yaz aylarında bu tür ev yapımı maskelerden uzak durun.

Ev yapımı maskeler gibi ev yapımı peelingler de oldukça seviliyor.

Bizde Türk kahvesi telvesi peelingi tabii ki TikTok öncesi de vardı. Ancak son dönemde yeni nesil arasında hayli popüler. Sadece kahve değil; zencefil, nişasta, toz şeker de sevilen malzemeler.

Bu malzemeler cilt için yıpratıcı olabilir.

Henüz incecik ve yumuşacık olan genç ciltlerde trend uğruna uygulandıklarında kalıcı çizikler, lekelenmeler yapabilirler. Paketli peelingler onlarca test sonrası satışa sunulur ve genellikle cilde zarar vermeyen tanecikler içerir. Evdeki malzemelerle peeling yapmak, bu işlemi sık tekrarlamak doğru değil.

Çiçeklerden, bitkilerden yüz toniği yapmak da yeni moda olan akımlardan biri.

Madem gül suyu cilde iyi geliyor, o halde neden gül yapraklarını suyla karıştırıp yüzümüze sürmüyoruz? Çiçeklerin güzel ve ferah görüntüsünü kullanan TikTok fenomenleri bu tonikleri güzellik dünyasında bir devrim gibi sunuyor.

Doğada her bulduğunuz şeyi doğal diye kullanamazsınız.

Bitkilerin içinde polenler, kimyasal ilaçlar, böcek kalıntıları olabilir. Bunlar olmasa dahi bazı bitkiler zehirlidir, cildin pH yapısına uygun değildir. Evde hazırlanan tonikler hijyenik de olmayacakları için bakterilere davetiye çıkarır.

Evde kirpik perması da karantinayla birlikte hayatımıza girdi.

Güzellik salonlarında yapılan kirpik lifting işlemi, karantina yüzünden evlere taşındı. Hazır satılan setleri satın alan insanlar bu uygulamayı aşama aşama TikTok'ta paylaşıyor.

Saç boyama, kaş alma gibi şeyler tamam da, kirpiklere profesyonel müdahale şart.

Uzmanlara göre kirpikle ilgili hiçbir işlemi (boyama, perma, lifting) kendi kendinize denememelisiniz. Gözünüzü tamamen kapatmanız gerekeceğinden uygulama epey zor olacaktır. Kirpiklerinize, hatta gözlerinize zarar verme olasılığı da cabası.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Siz Sakın Evde Denemeyin: TikTok ile Popüler Hale Gelen En Tuhaf 12 Güzellik Trendi
Güzel Olacağım Derken Kötü Sonuçlara Sebep Olmayın: Evdeki Malzemelerle Hazırlanan Maskeler Zararlı mı?
İnternette Gördüğünüz Her Şeyi Denememeniz Gerektiğini Gösteren Zararlı Güzellik Önerileri

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”
Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
YORUMLAR
04.08.2020

Gördüğünüz ger boka inanmayın

04.08.2020

(Her boka)

05.08.2020

Zaten sik sok un aman tik tok un doğru bir şeyi var ki

04.08.2020

Bunlar doğal seçim elleşmeyin şu homo erectuslara

TÜM YORUMLARI OKU (5)